Barbançon reagerer på beskyldninger

27-06-2024 06:44

Den franske dressurrytter Morgan Barbançon afviser nu de rygter om mishandling af sine heste, der er fulgt i kølvandet på forlængelsen af hendes suspensionsdom

Copyright Ridehesten.com
Morgan Barbançon og Habana Libre A. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sidste uge modtog den franske dressurrytter og mulige OL-kandidat Morgan Barbançon en forlængelse af den suspensionsdom, hun allerede var blevet pålagt af det franske antidopingagentur (AFLD) for brud på antidopingreglerne. 

Rytteren blev den 30. april i år suspenderet i tre måneder af AFLD på grund af manglende registrering af sine opholdssteder i forbindelse med stævnedeltagelse. Registreringen er en del af FEI's antidopingregler, som er med til at sikre, at der kan blive foretaget uanmeldte dopingkontroller af rytterne. 

Den franske rytter havde ved tre lejligheder ikke angivet sit opholdssted i det såkaldte ADAMS-system, som AFLD anvender til registreringen, hvilket derfor i første omgang kostede hende en suspension på tre måneder.

Efter at Barbançon valgte at anke dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS) blev dommen dog skærpet til 18 måneder, hvilket forhindrer hende i at deltage i OL, som hun ellers var i betragtning til.  

Siden har der floreret rygter om, at CAS' skærpelse af dommen også skulle være begrundet med dårlig behandling af Barbançons heste. CAS har ikke selv uddybet, hvorfor de valgte at skærpe straffen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har fået Barbançon til selv at adressere anklagerne: 

– De sidste par dage har været en levende mareridt, og jeg føler mig nødsaget til at adressere de frygtelige falske beskyldninger, der har cirkuleret om mig online, fortæller rytteren til Horse&Hound.

–  Sandheden er, at min CAS-dom tager udgangspunkt i, at jeg ikke har angivet min lokation tre gange i løbet af 12 måneder, da jeg havde problemer med at uploade det i systemet på grund af flyforsinkelser, nedlukning af lufthavnen og manglende internetforbindelse, hvilket forhindrede mig i at registrere det. - Ikke på grund af dårlig behandling af mine heste eller mit team, uddyber hun.

Den franske rytter er naturligvis skuffet over ikke at kunne få muligheden for at deltage i OL i Paris for Frankrig, men hun fortæller til Horse&Hound, at hun har accepteret dommen og nu vil fokusere på at komme videre. 

Kilde: Horse&Hound

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen