Barbançon suspenderet i 18 måneder

19-06-2024 13:39

Den franske dressurrytter Morgan Barbançon har fået 18 måneders suspension efter brud på antidopingreglerne. Barbançon kan derfor ikke deltage i de olympiske lege i Paris 2024

Copyright Ridehesten.com
Morgan Barbançon og Habana Libre A, der var en af de franske ekvipager, som var i betragtning til at skulle ride OL i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den franske dressurrytter og OL-kandidat Morgan Barbançon har i går modtaget en forlængelse af den oprindelige suspensionsdom, som hun blev tildelt i forbindelse med manglende registrering af sine opholdssteder i forbindelse med stævnedeltagelse.

Suspensionen blev forlænget fra tre til 18 måneder, hvilket derfor udelukker hende fra at deltage i de olympiske lege i Paris 2024 og ved europamesterskaberne i 2025. 

Der var tale om i alt tre manglende registreringer i perioden 2022 til 2023, hvor Barbançon blandt andet deltog ved to World Cup-finaler i hhv. Leipzig, Tyskland (2022) og Omaha, USA (2023). Ifølge ChevalMag har den franske rytter alle tre gange undladt at registrere oplysninger om sine opholdssteder i ADAMS-systemet, som det franske antidopingagentur (AFLD) anvender til denne registrering. 

Den manglende registrering er derfor et brud på FEI's antidopingregler, da ryttere rangeret i top 300 på FEI's verdensrangliste er påkrævet at opgive deres opholdssteder, så det er muligt at udføre uanmeldte antidopingkontroller. 

Barbançon forklarer selv, at der var en fejl i ADAMS-systemet, som forhindrede hende i at registrere sine opholdssteder. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den oprindelig suspension på tre måneder blev annonceret den 30. april i år, og denne dom suspenderede Barbançon fra den 10. april frem til den 10. juli 2024. Barbançon valgte at anke denne afgørelse til Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i håb om at få suspensionen annulleret. AFLD anmodede samtidig om en skærpelse af straffen. 

Det blev dog ikke til en annullering af straffen ved appeludvalgets seneste høring, men derimod en skærpelse af straffen, som AFLD havde efterspurgt. 

Suspensionen af Barbançon gælder nu fra den 10. april og frem til den 10. oktober 2025. Suspensionen betyder, at rytteren ikke på nogen måde må deltage i konkurrence eller aktivitet godkendt eller organiseret af en underskriver af verdens antidopingkodeks. 

– [Jeg] er meget skuffet over denne sanktion, som frarøver mig muligheden for at deltage i de olympiske lege i Paris, udtaler Barbançon til ChevalMag.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen