– Vi skal holde kadencen

15-04-2023 14:23

Trine Askjær-Jørgensen

Selvom det ikke er længe, siden vi overværede de danske dressurryttere vinde VM-holdguld i Herning, så er der ikke noget med at hvile på laurbæerne. Vi har taget en snak med elitesportschef i dressur Anne-Mette Binder om, hvad planen er frem mod OL i Paris 2024

Copyright Ridehesten.com
Elitesportschef for dressur og paradressur Anne-Mette Binder. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Da der i marts blev afholdt 5-stjernet dressur i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, var det kun tredje gang, at man afviklede international dressur på højeste niveau. Alligevel føles konceptet efterhånden som fast inventar, men det skyldes selvfølgelig også, at der før det var 3-stjernet dressur på programmet i Jyske Bank Boxen. Publikum er altså efterhånden vant til at se nogle af de allerbedste ryttere konkurrere i Herning – og de blev absolut ikke snydt i år.

Selvom det ikke er længe, siden vi overværede de danske dressurryttere vinde VM-holdguld i Herning, så er der ikke noget med at hvile på laurbæerne. Rytterne viste endnu engang, at de er gjort af noget helt særligt, og udviklingen lader til at fortsætte i den helt rigtige retning.

Lørdag var den helt store dressurdag, idet der både var unghestechampionat med testrytter Cathrine Laudrup-Dufour, 3-stjernet Grand Prix Special og 5-stjernet Grand Prix kür, efterfulgt af et forrygende gallashow om aftenen. Boxen var da også stuvende fuld af dressurinteresserede, som var kommet fra nær og fjern for at se nogle af Danmarks bedste ryttere i aktion fredag og lørdag.

Fokus på mere end bare ridtet på banen
Det store stævne i Herning er ikke kun en publikumsmagnet, men også et populært sted for rytterne at skyde den nye sæson i gang – på hjemmebane og med stor opbakning. Ligeledes er det en mulighed for elitesportschef i dressur og paradressur Anne-Mette Binder at se, hvordan de forskellige ryttere begår sig, ikke kun i sporten, men også ift. hele deres management og teamet bag dem.

– Jeg gjorde, som jeg plejer at gøre, hvilket vil sige prøve at følge med i alle danske rytteres deltagelse på 1-, 3- og 5-stjernet niveau. Wolfram Wittig, vores tekniske rådgiver, gjorde det samme, siger Anne-Mette Binder.

Hun gør sig umage for både at opleve, hvordan rytterne med deres team forbereder sig på stævnesituationen i opvarmningen, men også at have nogle gode samtaler med dem og være til stede, hvis de har brug for hjælp.

– Dialogen kan være af en mere formel karakter omhandlende den enkelte rytters stævneplan, men...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten april 2023 s. 70-75.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner