Sierra de Gredos – et ridt i midten af Spanien

12-05-2024 07:28

Melina Woo, indehaver af Rid & Rejs

Denne gang tager Melina Woo læseren med på en pragtfuld rejse gennem det naturlige og historiske Spanien. Rejsen byder på en kombination af lækker mad, smukke og imødekommende hest samt kulturhistorie, flora og fauna

Copyright Ridehesten.com
Foto: Melina Woo

På tysk har man udtrykket ”Wanderritte”, når man rider på en flerdages tur, hvor heste og ryttere overnatter på nye steder langs ruten. Det er netop et sådant ridt gennem Sierra de Gredos i det centrale Spanien, jeg denne gang rejser til.

Gruppen mødes i Madrid lufthavn, hvor vores vært Mamen møder os for at køre os til hotellet nær staldene, som ligger midt i Sierra de Gredos og er stedet, hvorfra ridtet vil begynde. Det er en køretur på ca. 3½ time, men efter ca. en times kørsel gør vi stop i Castilla y Leons hovedstad Ávila. Byen blev af Unesco udnævnt som verdensarvssted i 1985 og er omkranset af en 2½ km lang, middelalder mur. Den gamle bydel er bevaret fra middelalderen og er et arkitektonisk resultat af et frugtbart samspil mellem jøder, muslimer og kristne. Vi går en lille tur i den fantastisk smukke, historiske, gamle bydel, og når også at nyde et glas sangria på en lille café, inden vi fortsætter køreturen til vores hotel i Sierra de Gredos-bjergene.

Aftenen før det store ridt
Vi ankommer til et lille hotel i en lille landsby, hvor vi får anvist vores værelser og har tid til at slappe af, inden vi skal mødes til aftensmad. Fra hotellet er der en vidunderlig udsigt til bjergene. Det er juni måned, men et par af bjergene har stadig striber af sne på toppene. Jeg sidder og nyder udsigten, og pludselig passerer en større flok heste på vejen og bagerst en rytter, som driver dem frem – velkommen til det landlige Spanien...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten maj 2024 s. 80-89. Det kan fås via abonnement eller købes i løssalg på vores webshop.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner