Nyt magasin ude nu: September 2024

03-09-2024 16:26

Trine Askjær-Jørgensen

Tre dage inde i årets første efterårsmåned er vi nu, og med det er der selvfølgelig også udkommet et nyt Ridehesten-magasin. Vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt m.m. Se her, hvad bladet indeholder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til september 2024, som du nu kan finde på vores webshop.

Det helt store omdrejningspunkt i september-bladet er selvfølgelig OL i Paris. Selvom det måske allerede nu føles som om, at OL er langt væk i erindringen, så har vi gjort os umage for at skrive om alt det, du ikke fandt på nettet i dagene, hvor konkurrencerne blev afviklet.

Derfor kan du læse om kulissen ved Versailles-slottet, hvordan hver af rytterne ser tilbage på deres præstationer, hvad de lærte, hvad planen er fremadrettet og meget mere. Vi har også talt med landstrænere, holdledere, hesteejere samt dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der havde fornøjelsen af at dømme ved stævnet, og vi har set på de afstamningsmæssige sammenhænge mellem de bedst præsterende heste ved OL i Paris, hvor syv danskavlede heste bl.a. deltog.

Det er selvfølgelig også OL og den historiske holdsølvmedalje vundet af de tre dressurryttere Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald, der pryder forsiden.

Copyright Ridehesten.com
Tine og Henning Lygum Jensen med 2-års hingsten Lygum’s St. Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

– Vi nyder at være sammen om hestene
I Dansk Varmblods region 4 har vi mødt Tine og Henning Lygum Jensen, der er far og datter og avler heste i et samarbejde, hvor de bidrager på hver deres måde. Lygum Horses er aktuelle til UVM i dressur i og med, at deres opdræt, den 5-årige dansk varmblodshoppe Lygum's Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack, er udtaget til at repræsentere Danmark i hollandske Ermelo denne uge med Victoria Vallentin i sadlen.

I artiklen fortæller avlerne blandt andet om valg af hingste, hvordan de fordeler opgaverne mellem sig til dagligt og deres avlshopper, heriblandt Rønbjergs Lady Zick Zack, der har Sandro Hit til morfar, er opdrættet af Rene Jensen Dahl og har givet familien Lygum hele ti afkom på ti avlsår, hvoraf et af dem er Zelina.

Copyright Ridehesten.com
På Skovly Ridecenter prioriteres det, at rytterne lærer at læse og håndtere hestene igennem jordarbejde – og ikke mindst rose og fjerne pres på det rette tidspunkt. Foto: Ridehesten.com/Trine Askjær-Jørgensen

Hestevelfærd i elevskolen
I Herfølge på Sjælland driver Monica Martiny Skovly Ridecenter med en drøm om at være med til at præge den kommende generation af ryttere til en mere hestevenlig og vidensbaseret tilgang til heste og træning af dem. For hvordan kan vi sikre hestevelfærd, også i en elevskolekontekst, og at rytterne lærer at forstå og have føling med heste samt at ride på en hensigtsmæssig måde?

Det har vi mødt hende til en snak om, for på Skovly har de nemlig gjort sig mange gode erfaringer i forhold til både hestevelfærd og undervisning af eleverne, som de gerne vil dele ud af.

Copyright Ridehesten.com

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Rytterprofil: Susanne Barnow
  • Optakt til UVM i dressur og springning
  • World Cup Herning – det kan du glæde dig til
  • Avler- og rytter, Laila Meyer – Plus Horses
  • Læserbrev fra Ingrid Thøgersen

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille september-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner