Fryd og gammen i sammenbragt familie (video)

07-06-2020 16:08
Avl

Vi bringer her en opfølgning på den rørende historie, vi bragte i går om en hoppe og et føl, der blev ført sammen, efter de hver især havde mistet hhv. deres føl og mor. I dag skulle det nye mor/datter-par for første gang ud på en fold, som ingen af dem havde set før

I dag var første dag, hvor ammehoppen Kirkelodgaard's Chascha skulle på fold med sit nye føl. De to mødte for første gang hinanden i går, hvor hoppeføllet blev født om morgenen i en dramatisk foling, som moderhoppen ikke overledede mange timer. Aftenen forinden havde Chascha haft en lige så dramatisk foling, hvor hendes føl, der kom baglæns ud, var dødfødt.

I går eftermiddag blev Chascha kørt fra Vejle til Arden for at møde det moderløse føl, som kunne blive hendes, hvis hun ville have det, og det blev en meget nem og lykkelig sammenføring, hvor hoppe og føl bare ville hinanden og straks fandt melodien. Alt gik godt lørdag aften og natten over, og i dag skulle de to så ud sammen for første gange.

Bodil og Jan Pedersens et døgn gamle hoppeføl e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Romanov/ Aleksander har brug for en moderhoppe til at lære sig alt i livet, men den 16-årige elitehoppe Kirkelodgaard's Chascha e. Casir Ask/Lancier (opdrætter og ejer Charlotte Schiøler) ankom på Lundgaard sidst på dagen i går og er helt ny på matriklen.

Derfor var det spændende, om hun kunne finde sig til rette på sin nye fold med sit nye føl – langt væk fra alt det, hun kender. Den store mark er tidligere skov og er fuldt omkranset af skov og burde være helt ideel for en følhoppe, hvis ellers den kan forliges med at gå alene med sin føl. At lukke hende og føllet sammen med Jan Pedersen etablerede hoppeflok ville være alt for risikabelt, så Chascha og hendes føl blev præsenteret for skovmarken.

Kirkelodgaard's Chascha, der ganske vist er af springafstamning, men mor til en S-dressurhest og er selv elitehoppe, adopterede også et føl for tre år siden, og i dag viste hun, at hun har helt styr på sagen. Det tog lige et øjeblik, før føllet fandt ud af at følge med sin nye mor, men Chascha fik med sin brummen hurtigt lokket føllet med på rette vej, og så inspicerede hun  sammen med sit føl den store fold til lyden af fuglesang. Efter et par runder faldt hun til ro og begyndte at græsse, og føllet kunne die. Det var ren fryd og gammen.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald