Fra Skagen til Kastel

31-08-2015 16:55

Hendes charme og medrivende smil, rastløse energi med et højt oktantal, er det første man bemærker, når man møder Charlotte Jorst. Men bag dette lurer også en umiskendelig fast tro på, at hun af viljens vej kan få tingene til at lykkes

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst.

I 2012 solgte Charlotte Jorst og hendes mand, Henrik, deres livsværk ”Skagen Ure” for et beløb i omegnen af 1,3 milliarder kr. Charlotte, der er et omvandrende energibundt, kanaliserede hurtigt sine ambitioner fra virksomheden til dressursporten. Charlotte har redet siden hun var barn, og i årene med udviklingen af Skagen Ure red hun regelmæssigt og havde en vis grad af succes i lille tur med to danske heste: Asterios e. Akinos og Calypso. Ambitionerne var og er dog væsentligt højere end det. Det var med købet af Negro-sønnen Nintendo hos Helgstrand Dressage tilbage i efteråret 2013, at Charlottes OLambitioner for alvor har fået vinger. I dag rider hun i den amerikanske bruttotrup (på et niveau lige under A-holdet).

Da Charlotte, efter salget af Skagen Ure, fik tid til at ride om formiddagen, og ikke sidst på dagen efter en lang dag på kontoret, blev hendes hud i højere grad udsat for solens stråler. Det resulterede i hudkræft i ansigtet, som heldigvis er under kontrol i dag. Da en god veninde samtidig blev ramt af sygdommen, og mærket af den i væsentlig højere grad end Charlotte, fik det tankerne i gang hos den danske iværksætter, der har en fantastisk fornemmelse for muligheder og for design. Hun begyndte at undersøge markedet for funktionelt ridetøj, der samtidig var solbeskyttende og fandt – intet.

Hun besluttede derfor selv at gå i gang med en produktion af praktisk, funktionelt ridetøj, som også virker solbeskyttende.

- Ryttere har behov for at kunne handle i deres ridetøj på vejen hjem fra stalden, uden at skulle gå med kæmpe svedplamager under armene. Tøjet skal være moderne og smart, også til brug uden for stalden og ridebanen, forklarer Charlotte, som tog udgangspunkt i sin egen hverdag, da hun satte sig for at designe tøj til ryttere, og det er en del af hemmeligheden bag Kastels store succes.

Magasinet Ridehesten har talt med Charlotte Jorst, og du kan læse meget mere om hende og om Kastel i magasinets septembernummer.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens septembernummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen