Charlotte Jorst kloner Zhaplin

17-10-2022 06:28

Charlotte Berwald

Tidligere i år offentliggjorde den dansk/amerikanske Grand Prix-dressurrytter, Charlotte Jorst, at hun have fået klonet sin tophest Kastel's Nintendo, og at det var blevet til de tre hingsteføl Nintendo Switch, Nintendo 64 og Super Nintendo. Nintendo var ikke den eneste hest, der blev klonet, viser det sig nu

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Zhaplin Langholt ses her ved CHIO Aachen-stævnet i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Udover de tre føl, der er kloner af Kastel's Nintendo e. Negro/ Monaco, blev yderligere to kloner født i Texas i år:

– Der var jo mange, der blev meget begejstrede over at høre, at vi havde fået de tre Nintendo-kloner, så jeg har endnu ikke fortalt, at jeg faktisk også har klonet Zhaplin, udtaler Charlotte Jorst til Ridehesten og fortæller, at klonerne af Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll) hedder Stairway To Heaven og Led Zeppelin IV og er to meget smukke og livlige hingsteføl.

Klonerne er født i Texas
De fem kloner er født på en klinik i Texas, hvor de går med deres rugemødre, indtil de er klar til at flytte hjem på Charlottes gård i Reno i begyndelsen af november.

– Jeg har ikke haft mulighed for at møde dem endnu, så det glæder jeg mig meget til. Dem, der passer føllene, er heldigvis gode til at holde mig opdateret med masser af billeder. Det bliver helt fantastisk at få dem hjem, så jeg virkelig kan komme til at lære dem at kende. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst er så glad for Zhaplin Langholt, at hun nu også har fået ham klonet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Overvældende interesse
– Lige siden jeg først skrev om de tre Nintendo-kloner på Facebook har folk været meget interesserede i at følge med. Selvom det ikke er helt ny teknologi længere, er det jo ikke helt så udbredt endnu. Jeg synes også selv, det er enormt spændende og kunne sagtens finde på at klone flere af mine heste i fremtiden, siger Charlotte Jorst.

Siden Nintendo Switch, Nintendo 64 og Super Nintendo kom til verden, har hun ofte skrevet om dem på Facebook, så venner og bekendte i både ind- og udland har kunnet følge med i de tre føls opvækst. 

Hvorfor klone?
Charlotte Jorst er meget klar i spyttet om, hvorfor hun har valgt at klone to af sine heste:
– Det handler mest at alt om, at jeg kender dem så godt, så jeg ved, hvad jeg får. Derudover har jeg ikke lyst til nogensinde at skulle sige farvel til Nintendo og Zhaplin, og på denne her måde føler jeg, at jeg kan have dem hos mig altid. Andreas [Helgstrand, red.] er også meget glad for, at jeg har klonet Zhaplin for ham kastrerede jeg jo, og der er ikke sæd nok til at dække efterspørgslen. Jeg regner dog med, at Stairway To Heaven og Led Zeppelin IV også skal kastreres på et tidspunkt.

Vi ønsker Charlotte Jorst stort tillykke med Stairway To Heaven og Led Zeppelin IV og glæder os meget til at følge alle fem kloner i fremtiden!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner