Endnu to UVM-medaljer til Helgstrand (video)

04-08-2019 13:02

DV-hesten Zhaplin Langholt vandt bronze, og den forsvarende verdensmester Revolution måtte i dag "nøjes" med en sølvmedalje – hør her hvorfor

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre DV-heste i finalen: en bronzemedalje, en sjetteplads og en ottendeplads. Andreas Helgstrand, der red Zhaplin Langholt e. Zonik/Stedinger (opdr. Bente Graasbøl & Ole Magnus Jensen) ind på bronzepladsen, vandt også sølv med sin forsvarende verdensmester Revolution e. Rocky Lee/ Rouletto. Chancen for at genvinde guldmedaljen mistede parret, da changementerne ikke lykkedes optimalt.

– Revolution var super på opvarmningen, og changementerne sad lige i skabet, men der blev rigtig varmt her midt på dagen, så måske var det alligevel lige 5-10 minutter for meget. opvarmning, for han blev lidt træt i programmet, og det overraskede mig med det første changement, hvor han først changerede foran og derefter bagi. Det ligner ham ikke, fortalte Andreas Helgstrand efter sit ridt.

Det var skuffende – og samtidig var det helt fantastisk, for uanset den sidste rytters resultat var Andreas sikker på at få to medaljer. Blandt Revolutions highlight var den store, smidige, rentaktede trav, der blev belønnet med et 10-tal, galoppen til 9,6 og ikke mindst kapacitetskarakteren til 9,8. Revolution, der ejes af trioen Grønborg, Kasprzak og Helgstrand, sluttede på 9,44 point.

Den tyske rytter Frederic Wandres blev sidste år nr. 4 i finalen med hingsten Zucchero e. Zonik/ Prince Thatch xx, og i år viste ekvipagen forbedret form og vandt kvalifikationen i fredags. I dag satte den mørkbrune hingste ikke en hov forkert, og som den meget sikre præstation skred frem, stod det klart for Revolution og Andreas' mange fans, at sejren og guldet denne gang skulle tilhøre Tyskland. Det var netop samme Frederic Wandres, der for to år siden havde vundet bronze i 6-års holdet, men efter æresrunde og medaljeuddeling mistede den igen, da det gik op for dommerne, at de havde lavet en regnefejl, og bronze tilhørte Severo Jurado Lopez. Derfor var sejret stor for den unge Wandres i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 – Den sidste dag, inden vi kørte til Ermelo, kunne jeg ikke komme i tanke om noget, jeg skulle øve på Zucchero, så jeg redet ham i skoven for at holde ham glad, fortalte Frederic Wandres.

Med bronze til DV-vallakken Zhaplin Langholt, en femteplads til Straight Horse Ascenzione e. BH Zack/BH Don Shufro (opdr. Straight Horse Aps) og en ottendeplads Lindballe's Just Perfect e. Johnson/ De Niro (opdr. Berith Lindballe) er der lutter tilfredshed i den danske lejr.

Finalens resultat.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen