Victoria og Paris nr. 7 i finalen

08-09-2024 13:31

7-års finalen blev i dag domineret af imponerende avlshingste på de fem første pladser og herefter to hopper. Victoria E. Vallentin med Lyngbjergs St. Paris blev nr. 7 og Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Santiano nr. 13. Se videointerview med de to danske ryttere

Copyright Ridehesten.com
UVM-guldvinder for 7-års, Life Time FRH og Charlott-Maria Schürmann. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev en imponerende magtdemonstration af hingstepower i finalen for 7-års heste ved UVM i dressur i Ermelo i dag med to tyske hannoveranerhingste i toppen, Life Time FRH og Vitalos FRH, efterfulgt af tre KWPN-hingste, Glock's Massimo, Mauro Turfhorst og Hexagon's Mr Magnum.

Den massive række af fem hingste i toppen blev fulgt op af tre hopper, heriblandt DV-hoppen Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børgesson), der har præsteret meget konsekvent under Victoria E. Vallentin. Parret vandt guld for 5-års, blev nr. 4 for 6-års og nu også i bedste halvdel af finalefeltet for 7-års. Imponerende præstation. Hoppen er ejet af Four Oaks ApS og Vallentin Dressage ApS.

Løbende resultat af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Vitalos FRH og Leonie Richter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Seneste opdateret kl. 13.13:

Helgstrand Dressages tyske ekvipage Leonie Richter med hannoveranerhingsten Vitalos FRH e. Vitalis/ De Niro har netop sikret endnu en UVM-sølvmedalje, og samtidig opnåede parret 7-års finalens eneste 10-tal for hingstens absolut fremragende trav. I dag var det den knappe energi og takt i den samlede skridt, der skilte dem fra en position som verdensmester. Udover 10 for trav gav dommerne 7,9 for skridt, 9,5 for galop og kapacitet samt  9,0 for ridelighed. I alt 83,222%.

Copyright Ridehesten.com
UVM Life Time FRH- og Charlott-Maria Schürmann. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Senest opdateret kl. 12.21:

Efter Dinja van Liere og KWPN-hingsten Mauro Turfhorst e. Zonik/ Negro fratog danske Victoria føringen, har vi nu set vinderen af kvalifikationen, tyske Charlott-Maria Schürmann med hannoveranerhingsten Life Time FRH e. Livaldon/ Fürstenball, som igen bare imponerede enhver tilskuer. Dommerne belønnede ridtet med bl.a. 9,5 for skridt, ridelighed og kapacitet. Samlet 84,129% og suverænt i spidsen af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Det hollandske par Mauro Turfhorst og Dinja van Liere har taget den foreløbige føring af klassen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 11.22:

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Romanov (opdr. Straight Horse ApS) opnåede en niendeplads i den indledende klasse for 7-års, men ender i dag i finalen med en score på omkring 2,5% under deres niveau i kvalifikationen. Der sneg sig flere spændinger ind og deraf desværre også fejl i bl.a. galopchangementerne. Fra dommerpodiet lød der et ønske om bl.a. mere naturlig kandance i traven, en lidt mere smidig og marcherende skridt med mere klar takt, en galop der går mere over ryggen og en lidt mere stabil kontakt. Det kan lyde som hård kritik, men der var også ros til galoppen for dens takt, samling og aktive bagben. Karaktererne lød i dag på 8,3 for trav, 7,8 for både skridt og galop, 7,5 for ridelighed og 8,0 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Santiano under Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 10.48:

Victoria E. Vallentin har leveret et virkeligt flot ridt med Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børgesson), hvor det hele så ud til at spille. Victoria leverede et meget præcist og veludført program, hvor hun lykkedes med at vise hoppen og dens gangarter på bedste vis. Den meget lette og yndefulde trav med takt, sving og bæring, den taktfaste skridt og en rigtig flot galoptur med gode changementer. Det var forventet, at dommerne gav udtryk for et ønske om, at hoppen skal svinge mere over ryggen i skridt, men da dommer ved C, Ulrike Nivelle, gav kritik af galoppen med et ønske om mere op-ad-bakke-tendens, begyndte publikum at klage sig over kritikken og de generelt konservative karakterer for det flotte ridt. Teknisk fik ekvipagen den hidtil bedste score på 73,430, mens kvalitetskaraktererne lød på 9,0 for trav, 8,0 for skridt, 8,3 for galop og 8,5 for såvel ridelighed som kapacitet. Med 79,015% har parret lagt sig i spidsen af klassen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner