Fokus på psykiske problemer hos dyrlæger (video)

10-10-2020 16:15

Marie Helene Rigård Rohleder

I dag er det World Mental Health Day, hvor der over hele verden bliver sat ekstra fokus på vores mentale helbred. I England har flere organisationer indenfor hesteverden sat fokus på de psykiske konsekvenser ved arbejdet som dyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

I England har The Royal College of Veterinary Surgeons’ (RCVS) Mind Matters Initiative (MMI) og det britiske forbund for hestedyrlæger (BEVA) gjort noget ekstra ud af at markere den 10. oktober. 
Dagen i dag er nemlig international World Mental Health Day, hvor der sættes spotlys på vores mentale helbred. 

De ovennævnte britiske organisationer har valgt at gå sammen for at skabe øget opmærksomhed omkring de konsekvenser for den mentale sundhed, som jobbet som hestedyrlæge kan have. Organisationerne ønsker at yde ekstra støtte til de mange hestedyrlæge landet over, som gør en ekstraordinær indsats for at passe på vores heste. 

Det fortæller det engelske medie Horse and Hound. 

Talskvinden for organisationen Mind Matters Initiative, som arbejder for at øge den mentale sundhed i England, udtaler: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er veldokumenteret, at dyrlæger er i højere risiko for at få seriøse psykiske sygdomme eller i risiko for at begå selvmord. Derfor er det vigtigt, at vi sætter ekstra ind på området og tilbyder hjælp og støtte til de dyrlæger, som har behov for det, siger Susan Dawson til Horse and Hound. 

Lucy Grieve er præsident for det britiske forbund for hestedyrlæger (BEVA), og hun udtaler i samme artikel: 

– Nogle dyrlæger føler, at de skal altid være perfekte, og det kan lægge et stort pres på os og have negative psykiske konsekvenser. Specielt hvis behandlingen ikke forløbet som planlagt, siger Lucy Grieve til Horse and Hound. 

Derfor har organisationerne i forbindelse med World Mental Health Day offentliggjort denne video om hestedyrlægens arbejdsdag: 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen