Flotte præstationer ved EM

29-07-2023 07:03

Annika Knudsen Lorentsen

De danske ponydressurryttere var alle i aktion i den individuelle konkurrence i går, hvor de alle leverede en flot præstation. Den individuelle konkurrence afgøres i dag, og her kan de danske ryttere vente i spænding på, om de får pladser til morgendagens kür

Copyright Ridehesten.com
De fire danske ponyryttere ved EM i dressur. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et ungt og ganske uerfarent dressurlandshold i mesterskabssammenhænge repræsentere i denne uge Danmark ved EM i ponydressur. Og det gør de virkelig flot. Tidligere på ugen blev det til en sølvmedalje i holdkonkurrencen, og i går red de fire ponyryttere alle til mere end 70 procent i den individuelle konkurrence. 

Det betyder, at de alle er placeret i top-10 inden den sidste del af mesterskabsrytterne skal i aktion i dag, hvor den individuelle konkurrence afgøres. Foruden de tre medaljer der rides om, så rides der om 18 pladser til morgendagens kür. Her kan maksimalt tre ryttere fra hver nation deltage, og hvis det går Danmarks vej, er der chance for, at tre ryttere skal ride med i morgen. 

Bedst placeret i den foreløbige stilling er Anna Munkebo med Lyngdal's Mira Puella. Hun er placeret på en fornem andenplads, og er der for inden dagens afgørelsen placeret til medalje. Hun red i går til 74,162 procent. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Næstbedste danske resultat leverede Rikke Maria Schoubye Johansen med Lykkesholms Cyberb, som red til 71,135 procent. Hun er placeret på en foreløbig 8. plads. På henholdsvis 9. og 10. pladsen er Ingeborg Elizabeth Schou med FS Calimero og Sofia Rosenkilde med DSP Cosmo Royale placeret. De red til henholdsvis 70,919 og 70,838 procent i går. 

– Jeg er meget tilfreds med pigernes ridt. Vi har nu redet otte ud af otte ture til over 70 procent, og nu er vi spændte på at følge resten af klassen, fortæller landstræner Lisbet Seierskilde.

Konkurrencen fortsætter i eftermiddag, og omkring kl. 18.30 i aften afgøres det hvem der tager medaljerne i den individuelle konkurrence, samt hvilke 18 ryttere der skal ride kür i morgen. 

Start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner