Falsterbo er samlingssted for de top-professionelle

15-07-2017 16:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Norman Nielsen har de sidste 15 år solgt wellenssmaskiner til heste i sin stand på Falsterbo Horseshow. Han kommer hvert år tilbage – dels for at nyde sommerstemningen, men i høj grad også fordi det er et sted, hvor kundeklientellet "ved hvad de vil have"

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Norman Nielsens stand med rehabiliterings- og wellnessmaskiner til heste har været fast inventar på Falsterbo Horseshow siden 2003.

– Jeg kommer her, fordi det er en tradition. Du har ikke nogen andre steder, hvor det hele er samlet på samme måde som her, siger Norman Nielsen, som er ejer af firmaet Horse-Trainer i Farum. Han roser hesteshowet på Sveriges sydspids for at have mange forskellige ridediscipliner kombineret med en festivalagtig sommerferiestemning. Folk kommer langvejs fra og camperer eller lejer sig ind i områdets sommerhuse i de ni dage, det varer, og det er med til at skabe en særlig atmosfære, mener han.

– Det er jo årets hesteshow i kraft af, at alle tager herud og bruger det som en slags halv sommerferie halv hesteoplevelse. Falsterbo Horseshow har det hele, siger forretningsmanden, som i høj grad også kommer pga. det ganske købestærke publikum.

Ingen dumme spørgsmål
– Når jeg tager til bymesser i f.eks. Stockholm og Göteborg, kommer der en masse mennesker forbi, som ikke har andet med heste at gøre, end at de måske har en datter, der går på rideskole. Her er det professionelle hestemennesker, der besøger min stand. Det er folk, som har et stutteri, en hestepension eller en stor spring- eller dressurstald. Når de kommer herind, så kommer de som regel for at købe noget. De stiller ingen dumme spørgsmål, siger Norman Nielsen med et grin.

Gennem årene har han solgt omkring 200 maskiner i sin stand i Falsterbo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vandtræning hitter
Hans mest populære produkt er det almindelige skridtbånd, men folk er også begyndt at interessere sig meget for vandløbebåndet, fortæller Norman Nielsen:

– Vand er blevet mere moderne. Det er en fantastisk træning, fordi hesten har mindre vægt på kroppen og samtidig modstand hele vejen.  Aktionen i benene er tre gange så stor i vand, og det giver meget mere styrke, flere muskler og større smidighed.

Copyright Ridehesten.com
Vandløbebåndet er blevet moderne, ifølge Norman Nielsen (arkivfoto)

Ligesom Brøndby-FCK
Horse Trainers stand har alle årene befundet sig på den samme plet bagved springbanens dommertårn. Herfra har han set showet udvikle sig med nye udbygninger hver år.

– Med tiden er det blevet mere og mere komplekst. De har udbygget meget siden det første år, hvor vi bare stod på en græsmark. Der bliver bygget flere og flere tribuner rundt omkring standen. Senest en høj tribune for ambulancefolk lige foran, fortæller Norman Nielsen, som efterhånden er buret så meget inde, at han overvejer at se sig om efter en ny placering på næste års hesteshow.

En god ting ved placeringen er dog også, at det er let at følge med i Nations Cup.

– Der er en fantastisk stemning. Det er lidt ligesom, når Brøndby og FCK mødes inde i parken. Det ene øjeblik er der så stille, at man kan høre en knappenål falde til jorden, og det næste øjeblik kommer der kæmpe bifald.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen