Få indflydelse på Dansk Varmblods nye avlsplan

23-10-2011 08:23

Signe Wiese

Avl
Dansk Varmblod skal have en ny og revideret avlsplan. Og den kan du få indflydelse på, når DV region 1 holder medlemsmøde på mandag, den 24. oktober på Uvelse Fritidscenter, Gørløsevej 6, 3550 Slangerup kl. 19.30.
Copyright Ridehesten.com
På region 1's medlemsmøde kan du bl.a. høre Poul Graugaard fortælle om de nye tiltag i Avlsplan 2020. (Foto: Ridehesten.com)

Her får vi besøg medlem af avlsledelsen i Dansk Varmblod, Poul Graugaard. På mødet vil Poul fortælle, hvilke visioner der ligger til grund for planen, og der er lagt op til en god faglig diskussion af emnet. Ikke-medlemmer af Dansk Varmblod er også velkomne til at være med i debatten. Vi skal blandt andet drøfte, hvordan bedømmelsen af Dansk Varmblods hestene kan optimeres, og hvordan det kan sikres, at der bliver avlet ”de rigtige heste til de rigtige ryttere”. Vi kommer ind på, hvordan man kan fremtidssikre ridehestenes holdbarhed, herunder hele spørgsmålet om OCD og andre arvelige lidelser hos ridehestene. Det skal også drøftes, om rideligheden har betydning for hestenes fremtid, og om temperamentet hos ridehestene eventuelt skal med i bedømmelsen. Efter diskussionen om avlsplanen varmer vi op til Dansk Varmblods generalforsamling i februar 2012, og forbereder eventuelle forslag til vedtægtsændringer. Denne del af mødet er forbeholdt medlemmer af Dansk Varmblod. Mere info via links til højre. Kilde: DV's region 1

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner