Fra følfinale til international CDI

01-02-2016 11:35

Den 9-årige Larenso, der har vundet international lilletur i Australien, var finaleføl ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2007

 

Copyright Ridehesten.com
Larenso i følfinalen i 2007.

Ved CDI-stævnet i Boneo gjorde australske Brett Parbery rent bord i lilletursklasserne med DV-hesten Larenso i sidste uge.

 

9-årige Larenso 208333DW0701506 er opdrættet af Fa. Willatsen og er efter Bøgegårdens Laurino DVH 888 og RDH-hoppen Lacosta e. Solos Landwind DVH 613. Larenso var som føl kvalificeret til Eliteskuet, hvor han fik bedømmelsen: "Passende stor, maskulint, udtryksfuldt, storrammet føl af fremragende type. Taktfast bevægelse i trav og galop."

 

Eurodressage (se billeder af Larenso og Brett Parbery) beretter om, hvordan Larenso er endt i Australien: I 2014 fik dressurrytter og -træner Brett Parbery et tip om, at der stod en god 7-års hest hos Alexandre Ayache i de sydfranske bjerge. Han og hans elev Julie Farrell fløj fra Australien til Frankrig for at se hesten. Første dage var lidt skuffende, da det viste sig, at Alexandre havde haft en trafikuheld og ikke havde fået redet hesten den sidste måneds tid. Derfor var Brett og Julie bekymrede for, om de spildte deres tid, men efter få dage havde hesten udviklet sig fænomenalt, og de blev til sidst overbeviste.

 

Larenso er stadig meget grøn i konkurrencesammenhæng, men Brett Parbery fortæller, at hesten kan alle øvelser til Grand Prix og blot skal have styrke og erfaring over de næste år. I Boneo sluttede ekvipagen med sejr i Intermediaire I Kür med en imponerende score på 74,125%.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen