Er du klar til årets fest for islandske heste?

04-04-2024 06:52

Trine Askjær-Jørgensen

Heste og ryttere i verdensklasse indtager den store scene ved Icehorse Festival. Stævnet har stor succes og interesse fra både ind- og udland, så der er garanti for høj kvalitet og underholdning. Hundredvis af islandske heste og deres ryttere indtager MCH Messecenter Herning i weekenden den 4.-7. april.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anja Mogensen Photography
Nyheden fortsætter efter annoncen

Icehorse Festival er det største indendørs WRL-stævne for islandsheste i verden, og i 2024 er det femte gang, at stævnet bliver afholdt. Mere end 300 ryttere konkurrerer i både sport A- og sport B-klasser i de fire dage af fejringen af den islandske hest i MCH Messecenter Herning.

I udstillingsområdet finder du et stort udvalg af udstillere og alle former for udstyr til din hest og dig. Udover en masse flotte ridt i sportsklasserne, vil du blive underholdt af hingstene i årets line-up og blive mødt af suset fra
banen, når Futurity-klasserne for unge talenter afvikles.

Du kan også få en masse ny viden med hjem fra DI Talks, som også er inkluderet i billetten. Det er en weekend fuld af spænding, store oplevelser, inspiration, shopping og heste, heste, heste – så kom og nyd hvert sekund! Torsdag og fredag afvikles de indledende runder, og lørdag og søndag byder på spændende finaler.

Tiltag omkring hestenes velfærd
Arrangørerne Lone Bertelsen, Stine Sandahl og Rasmus Møller Jensen glæder sig meget til at slå dørene op - og i år vil der også være et endnu større fokus på hestenes velfærd under årets store event. Det øgede fokus gælder både under afviklingen af sportsklasserne, under shows og i staldene. Arrangørerne opfordrer til at hestene får ro i stalden. Det betyder, at det i ydertidspunkterne morgen og aften kun er rytterne og hjælpere med specifikke ærinder, der færdes i staldene. Publikum er velkommen i dagtimerne, men under hensyntagen til hestene.

Stemningen i arenaen skal selvfølgelig kunne mærkes og det skal også suse ned ad langsiderne, men lydniveauet holdes under den nye fastsatte grænse I FEIF's retningslinjer og i samarbejde med hoveddommeren.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Generelt vægter Icehorse Festival hestevelfærden højt og tager både reglement og opfordringer til øget hestevelfærd alvorligt. Festivalen deltager derfor også i Dansk Islandshesteforenings projekt omkring udvidet udstyrskontrol. Der vil derfor også være 100 % udstyrskontrol i løbet af eventet – det gælder både i sportskonkurrencer og i forbindelse med årets shows.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anja Mogensen Photography

Underholdning over fire dage
Icehorse Festival er et overflødighedshorn af oplevelser og guf for islandsheste-elskeren. Hovedformatet er World Ranking-konkurrencen med Sport A og Sport B-klasser over alle fire dage. Det foregår indendørs i Hal M på en 250m ovalbane – bygget op til formålet. Klasserne løber fra tidlig morgen kl. 8 til sen aften kl. 22. Der er både masser af velkendte ekvipager, men også nye, spændende ekvipager skal træde ind på banen. Du kan se heledeltagerlisten (der bliver opdateret løbende) her: https://www.sporti.dk/event/activity.php?id=10341

  • Mere end 300 islandske heste
  • Internationale ryttere
  • Sport A- og B-klasser
  • Shopping, shopping, shopping
  • Underholdning
  • Stort hingste-line-up
  • Futurity-klasser for unge talenter
  • Interessante foredrag – DI Talks

Og det bedste at det hele: Alt er inkluderet i billetprisen, som man kan købe over sporti.dk  – her er både partout- og dagsbilletter. Icehorse Festival løber fra torsdag 4/4 til søndag 7/4 i Herning Messecenter. Det er en weekend fuld af spænding, store oplevelser, inspiration, shopping og heste, heste, heste – så kom med og nyd hvert sekund!

Køb partout- eller dagsbillet her.

Se program og mere info på: www.icehorsefestival.com

Tjek deltagerlisten ud her (opdateres løbende).

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anja Mogensen Photography
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen