Bohemian i topgruppen af OL-shortlist for USA

03-04-2024 09:18

Anja Hegstrup

Med OL i Paris i sigte er der naturligvis meget fokus på udtagelser dertil. På rekordtid har Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest, Bohemian, og hans nye rytter, Endel Ots, redet sig ind blandt toppen af kandidater til dressurlandsholdet for USA

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med weekendens fremragende resultater for Endel Ots og Zen Elite's Bohemian e. Bordeaux/ Samarant er parret nu hoppet direkte ind på en tredjeplads i kapløbet om at blive blandt de otte, som USA sender til Europa for at deltage i den endelige kamp om pladserne til OL i Paris.

I teorien betyder det, at Endel Ots og Bohemian kan ende med at stå i Paris kun fire måneder, efter Endel red op ad midterlinjen i sin allerførste, internationale Grand Prix.

Listen blev offentliggjort mandag, og her finder man Sarah Tubman First Apple e. Vivaldi/ Partout på førstepladsen, og dernæst Steffen Peters Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C, der nu er rykket ned på andenpladsen. Sarah Tubman har base i Wellington, men har ikke startet hele sæsonen ved Global Dressage Festival. Sidste gang parret var til start, var ved Pan American Games i oktober sidste år, hvor hun var på det guldvindende hold.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er faktisk en speciel regel i USA, der gør, at hun kan sidde komfortabelt på toppen af listen. Deltager man ved Pan Am Games bliver der nemlig automatisk lagt 2% oven i ens resultat. Det vil sige, at Tubman i realiteten skulle ligge under Endel og Bohemian på listen, da hendes score oprindeligt var 71,469% og Endels 72,625% (resultaterne bliver udregnet som et gennemsnit af Grand Prix og Grand Prix Special).

Copyright Ridehesten.com
Erfarne Steffen Peters og Suppenkasper har både redet VM og OL før. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Adrienne Lyle Lars van de Hoenderheide e. Negro/ Layout er lige i hælene på Ots og Bohemian, idet de indtager fjerdepladsen. Den 14-årige dansk varmblodshoppe Fiontini e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov (opdr. Henrik Hansen), der som 5- og 6-års vandt UVM i dressur med Severo Jurado Lopez i sadlen, ligger med sin amerikanske rytter, Anna Buffini, pt på sjettepladsen.

Denne weekend kan dog meget vel ændre på rækkefølgen, idet Lyle drager til Terra Nova-stævnet, og Endel og Bohemian venter til den efterfølgende weekend, hvor World Equestrian Center i Ocala slår dørene op til et stort CDI.

Kilde: Dressage-News

Copyright Ridehesten.com
Fiontini under Severo Jurado Lopez til UVM i 2016. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen