Sejr til Ots og Bohemian i CDI-debut

28-03-2024 20:02

Ved Global Dressage Festivals sidste CDI-stævne for denne sæson er der stor succes for heste med danske relationer

Copyright Ridehesten.com
Her modtages Endel Ots af træner Albrecht Heidemann og Bohemians ejer Heidi Humphries (med briller) efter et succesfuldt ridt. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Nyheden fortsætter efter annoncen

Man kunne næsten høre en knappenål falde til jorden, da Endel Ots og Zen Elite's Bohemian red på banen kl. 8.09 amerikansk tid. Det er parrets første CDI Grand Prix sammen, og sikken international debut de fik her på stævnets første dag. 

På opvarmningen begyndte folk en halv time før starttidspunktet at undre sig over, hvor Endel og Bohemian blev af, men nøjagtig som i de nationale klasser blev planen om at minimere opvarmningen til 20 minutter fulgt til punkt og prikke. Lidt letridning og løsgørende arbejde fulgt af et par enkelte pirouetter blev det til, og kun til allersidst testede han ganske kort piaffe/passage.

Copyright Ridehesten.com
Bohemian så meget veltilpas ud i arenaen. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup

Samarbejdet med træneren Albrecht Heidemann er uden tvivl det helt rigtige for parret, og det er super befriende at lytte til, hvad der bliver sagt i deres intercom. Det er udelukkende positive vibes, og hesten bliver ikke på noget tidspunkt presset.

Eneste rigtige fejl i dag indløb i toerchangementerne, men på trods af det indkasserede parret alligevel 72,761%, hvor den tyske dommer Thomas Kessler havde dem over 73%. Piaffe-/passageturen blev bl.a. belønnet med 8,5, og med karaktererne 2 og 3 for toerserien må dagens resultat være absolut godkendt. Spændende bliver det, når Grand Prix Special rides på lørdag.

Copyright Ridehesten.com
Det blev til "blue ribbon" for Endel Ots og Bohemian i deres CDI-debut. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste gang Bohemian var til start i CDI, er et år siden og var ligeledes her ved Global Dressage Festival. Dengang var det med tidligere ejer Kim Dong Seon, som valgte at sælge Bohemian i slutningen af 2023.

Hele 23 ryttere var på startlisten, men kun Adrienne Lyle på henholdsvis Helix med 71,065% og på Lars van de Hoenderheide med 70,652% formåede at komme i nærheden af Endel, som dermed blev en populær vinder af klassen. Top-3 hestene er alle ejet af Heidi Humphries, Zen Elite Equestrian Center.

Senere i dag skal Charlotte Jorst til start i CDI4* på Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr.Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøl). Charlotte var tidligere i dag til start i Prix St George på 12-årige Botticelli (tidl. Atterupgaards Botticelli) e. Benetton Dream/ Caprimond (opdr. Stutteri Atterupgaard). Parret havde en fantastisk tur, som indbragte dem en score på 71,372%, og de blev dermed vinder af klassen. Yderst interssant var det, at Charlotte havde valgt at starte uden sporer, hvilket jo i følge den nye regel er frivilligt. I hvert fald så det ud til at passe Boticelli rigtig godt,  og den viste sig væsentlig mere afslappet, end vi tidligere har set her.

Dansk Varmblods succesen fortsatte, da amerikanske Christian Simonson på Son of a Lady e. Soreldo/ Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen) blev vinder af CDIU25 Intermediare II med  69,265% . Resultatet er samtidig parrets hidtil bedste.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Christian Simonson og Son of a Lady. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen