Kittel og ”Bo” var bedst (video)

21-10-2023 13:44

Trine Askjær-Jørgensen

Det var en rigtig glad Patrik Kittel, der i dag løb med sejren i 3-stjernet Grand Prix sammen med Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest Bohemian, mens Anna Kasprzak og Rock Star blev bedste danske ekvipagen i klassen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens anden dressurklasse i Jyske Bank Boxen i forbindelse med weekendens World Cup-kvalifikation var 3-stjernet Grand Prix, hvor der var et spændende felt af ekvipager til start, en del danskere, men også en hel del udenlandske ryttere. Det blev en af de udenlandske, der løb med sejren, men det var med dansk islæt i kraft af hesten.

Svenske Patrik Kittel havde nemlig taget turen til Herning sammen med Galleria’s Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, der tidligere har gået under Cathrine Laudrup-Dufour med stor succes. Det var ekvipagens kun tredje stævne sammen, og de havde en rigtig fin tur uden nogen fejl. Ridningen bærer forståeligt nok stadig præg af, at hest og rytter er ved at lære hinanden at kende. Bohemian kan endnu tåle at komme noget mere ud i fronten, men programmet flød godt, og der var generelt høj kvalitet, omend det stadig var lidt forsigtigt. Patrik var tydeligt glad for ridtet, der blev belønnet med 73,891%, og for opbakningen fra det danske publikum.

– Det er den bedste runde vi har haft hidtil. Det er altid svært at overtage en hest fra en fantastisk rytter som Cathrine, og folk er hurtige til at brokke sig over, hvordan det går, men man skal huske på, jeg har kun haft ham i to måneder. Hun har haft ham, siden han var ung, sagde Patrik med et smil og fortsatte: – Man må tage sig tid til at lære hinanden at kende og vokse sammen, men efter nu tre starter på ham er dagens ridt den absolut bedste runde, jeg har redet indtil nu. Kan jeg fortsætte denne stil, kommer han helt sikket til at få højere point.

I videoen her fortæller han mere om, hvordan det er at overtage en hest fra Cathrine Laudrup-Dufour:

På andenpladsen kom finske Henri Ruoste med Campari e. Concetto/ Silvio I, som red til 72,326%, mens Anna Kasprzak blev den bedste dansker i klassen. Frem til DM-stævnet i juni havde Anna ikke haft Rock Star e. Rockwell/ Weinberg med til stævne i over et år. Der vendte de dog stærkt tilbage, og den succes fortsatte parret på Vilhelmsborg i september. Ridtet i dag gik også supergodt og blev af dommerne belønnet med 70,739%, hvilket sikrede dem tredjepladsen.

Fjerdepladsen gik til svenske Maria von Essen med Invoice e. Jazz/ Olympic Ferro, som fik 70,652%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anna Zibrandtsen havde sin debut på 3-stjernet niveau med hendes kommende stjerne Uno Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/ Del Piero (opdr. Stutteri Uno), der i dag viste, at han er rigtig godt på vej. Med 70,022% red de sig til en flot femteplads.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Uno Don Olympic. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Værd at bemærke er det også, at U25-rytterne Alexander Helgstrand og Karoline Rohmann var til start i dagens 3-stjernede klasse med henholdsvis Super Mario e. For Compliment/ Royal Dance og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador XX (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen). Begge høstede god erfaring på dette niveau og blev henholdsvis nr. 7 og 12.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Kasprzak fortæller i videoen her om sit ridt m.m.:

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen