Top præstationer af Nanna og Carina

29-06-2023 18:19

CHIO Aachen: Både Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth leverede her til eftermiddag top præstationer i Nations Cuppen, og det betyder, at Danmark foreløbigt ligger nummer to inden det hele skal afgøres på lørdag

Først på dagen blev det til to gode ridt fra Lone Bang Zindorff og Andreas Helgstrand i den første afdeling af dagens holdkonkurrence, som man kan læse mere om HER.

Klokken 13.00 startede anden halvdel af klassen, hvor de resterende to ryttere fra hvert hold skulle ride. Det er meget få stævner den nykårede danmarksmester, Nanna Skodborg Merrald, har haft med Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, men det er på ingen måde til at se. Den store røde vallak indtog Deutsche Bank Stadium med stor ro og undervejs i programmet satte han ikke en hov forkert. Et velafbalanceret travprogram, hvor Zepter lod Nanna styre hvert et skridt i passage-piaff arbejdet, efterfulgt af et flot galopprogram med galoppirouetterne som absolut højdepunkt. Det belønnede dommerne med 77,47% og det var Nanna tydeligvis og helt forståeligt godt tilfreds med.

Den sidste danske ekvipage på banen var OL-finalist og VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth med den 11-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline). Den smukke sorte hoppe dansede under Carina hele vejen og som en af de få har Danse så god en skridt, at procenten kun blev højere da skridtprogrammet var overstået – det er ofte omvendt. En lille bitte fejl i toerchangementerne var det eneste issue i dagens program, som blev fuldt godt op af flotte ettere og galoppirouetter. Carina kunne skridte glad og tilfreds ud af banen med 76,80%.

Individuelt blev det til en fjerdeplads til Nanna på Zepter, sjetteplads til Carina på Danciera og en niendeplads til Andreas på Jovian, mens Lone og Rostov endte som nummer 28.

Jessica von Bredow-Werndl har aldrig vundet individuelt i Aachen, men med 16-årige TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk lykkedes det i den grad i dag. Den store hoppe piafferede på stedet som hun altid gør og skridten var ikke ligeså utaktet, som den har været de seneste par gange. Med 82,30% vandt hun både klassen og satte Tyskland på sejrskurs i Nations Cuppen.

På både anden og tredjepladsen blev det britisk, da både Charlotte DujardinImhotep e. Everdale/ Vivaldi og Charlotte Fry på hendes OL-partner Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro havde to særdeles gode ture. Det blev Dujardin der indtog andenpladsen med 79,78%, mens Fry blev nummer tre med 78,91%

Da Sönke Rothenberger red på banen på DV-hesten Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horseshows Aps) var der helt stille på det store stadion, for alle var spændte på at se hvad Rothenberger og den blot 9-årige hest kunne præstere. Desværre blev opgaven lidt for stor en mundfuld for Fendi i dag, da det virkede som om at Sönke ville det lidt for meget og derfor kom til at presse vallakken. Det resulterede i at Fendi sprang i galop flere gange i travprogrammet og det blev til et skuffende resultat på 69,89%.

Fakta
Resultatet af 1. afdeling af Nations Cup
  1. Tyskland - 235,413%
  2. Danmark - 228,608%
  3. England - 228,565%

Klassens resultat og resultatet af dagens holdkonkurrence.

Stævnet start - og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen