Dan Boyter er eneste kandidat til formandsposten

10-02-2024 12:48

Trine Askjær-Jørgensen

Ved opstillingsfristens udløb er der ikke opstillet yderligere kandidater fra klubberne til formandsposten i Dansk Ride Forbund. Det betyder i praksis, at Dan Boyter officielt vælges som DRF’s nye formand ved årets repræsentantskabsmøde i april

Copyright Ridehesten.com
Dan Boyter. Foto: DRF
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag den 13. april 2024 samles repræsentanterne fra rideklubberne under Dansk Ride Forbund til det årlige repræsentantskabsmøde, og her er der i år et tætpakket program i og med, der både skal vælges tre nye medlemmer og en suppleant til bestyrelsen, men også en ny formand, idet den nuværende formand Ulf Helgstrand fratræder posten.

Bestyrelsen i DRF har opstillet Dan Boyter til posten som formand, og ved opstillingsfristens udløb har ingen andre kandidater meldt deres kandidatur. Dette medfører i praksis, at Dan Boyter formelt vil blive valgt som DRF's nye formand under det årlige repræsentantskabsmøde.

– Jeg ser det som en stor tillidserklæring, at jeg har fået den opbakning, jeg har, fra så mange forskellige dele af ridesporten – lige fra distrikter og klubber over andre bestyrelseskandidater til rigtig mange enkeltpersoner. Jeg er bevidst om, at den tillid forpligter. Selvom der ikke er andre kandidater i spil, vil jeg fortsat arbejde på at sikre den bredest mulige opbakning til min kommende rolle som formand. Jeg vil derfor lægge al min energi i at skabe en ny sammenhængskraft og forbundethed, som rækker lige fra det konkurrence- og eliteniveau, som Danmark er kendt for ude i verden, til de lokale rideklubber rundt om i landet, fortæller Dan Boyter om sit formandskandidatur.

I mere end tre årtier har Dan Boyter været en aktiv del af ridesporten med særlig fokus på springning på både konkurrence- og eliteplan. Efter at have lagt sin aktive karriere på hylden har han fortsat med at følge med i rideverdenen fra sidelinjen, men han ser frem til at genoptage en endnu tættere forbindelse til sit gamle bagland i sporten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Besøger klubber og stævner
I forventning om sin kommende formandstitel investerer han nu sin tid i at besøge forskellige nøglespillere indenfor ridesporten for at få indblik i medlemmernes aktuelle prioriteter og udfordringer. Han planlægger at besøge flere klubber, deltage i generalforsamlingen i distrikt 7, være til stede ved hingstekåringen i Herning og ved udvalgte stævner. Derudover vil han mødes med bestyrelsen for at få en forståelse af deres arbejde.

– For mig handler det først og fremmest om at lytte til ridesportens mange forskellige aktører – klubberne, rytterne, trænerne og ikke mindst de mange officials. Det er vigtigt for mig at være tæt på de muligheder og udfordringer, som ridesporten arbejder med lige nu, og koble den indsigt med nogle visioner for, hvad vi vil med sporten i Danmark. Vi står med en vigtig opgave i at skabe en tidssvarende kultur og en transparens, som kan sikre, at ridesporten har den fornødne opbakning og forståelse fra den omverden, vi er en del af, siger Dan Boyter.    

I tilføjelse til møderne med baglandet afsætter Dan også tid til at forstå administrationens arbejde. Dette inkluderer at skabe en forståelse for forbundets forskellige samarbejdspartnere, de mange strategiske indsats- og arbejdsområder. Han prioriterer også at få indblik i forbundets aktivitets- og stævnestruktur, som er et af ridesportens helt centrale omdrejningspunkter.

Når det kommer til de andre bestyrelsesposter, er der i øjeblikket en spændende proces i gang. Med hele 12 kandidater til tre bestyrelsesposter samt en suppleantpost er der en overvældende mængde af energi og engagement i luften. Dette kulminerer blandt andet ved de to kommende valgmøder i DISU-regi, som finder sted henholdsvis i øst og vest.

/Dansk Ride Forbund

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen