Vinderne af tre B-finaler er fundet

11-10-2024 20:17

Trine Askjær-Jørgensen

På Blue Hors og Stutteri Ask i Martofte på Fyn er der ved Pavo og DRF's championater i dressur for unge heste i dag blevet redet B-finaler for 4-, 5-, og 7-års heste. Herfra har de bedste kvalificeret sig til weekendens A-finaler

Copyright Ridehesten.com
De placerede i 4-års B-finalen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater i dressur for unge heste hos Blue Hors og Stutteri Ask i Martofte på Fyn er tre B-finaler i dag blevet afviklet, mens kvalifikationen for 6-års heste også fandt sted. Dermed står det klart, hvilke heste der er videre til A-finalerne i morgen og søndag.

Først i ilden i dag var de 5-årige heste i deres B-finale. Otte ekvipager var til start, og bedst af dem blev Emma Ahlberg og den røde hoppe Delicia e. D'avie/ Sir Donnerhal I, som scorede i alt 84% med de højeste karakterer 8,5 for skridt og kapacitet. Jan Møller Christensen og den mørkebrune DV-vallak Quater Son e. Quaterhit/ Totilas (opdr. Dorthe Gravgaard) tog sig af andenpladsen med 80,4%, hvor højeste karakter også var for skridt, nemlig 8,4.

Copyright Ridehesten.com
De placerede i 5-års B-finalen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Efter 6-års kvalifikationen var det tid til B-finalen for 4-års heste, og her løb Katrinelund-rytteren Stine Klausholt og den DV-kårede avlshingst Bueno SL e. Bonds/ Foundation med laurbærrene efter en præstation til 83,167%, hvor karaktererne på 8,5 for galop, ridelighed og kapacitet var de højeste.

Der var i alt seks placerede i klassen med de 21 startende. Andenpladsen gik til Katrine Kraglund med Syd S e. Secret/ Fürstenball, som fik 82,667%, mens Selina Solberg og den røde DV-hoppe Atterupgaards Delora e. Springbank II VH (SWB)/ Bon Bravour (opdr. Atterupgaard) blev nr. 3 med 81,167% og bl.a. 8,9 for galop.

Til at runde dagen af var 7-års hestene i deres B-finale. Her var seks ekvipager til start, og sejren gik til Anne Jakobsen med den sorte DV-vallak Galaxy Højris e. Grand Galaxy Win/ De Niro (opdr. Betty Rasmussen), som opnåede sammenlagt 75,586% med kapacitetskarakteren på 8,3 som den højeste.

Michala Damm-Frydenberg og den brune DV-vallak Vinston-Bell e. Vincent Maranello/ Michellino (opdr. Tina og Nicolai Jepsen) blev nr. 2 med 74,357%, hvor 8,4 for trav og kapacitet var de højeste karakterer.

I morgen starter dagen med B-finalen for 6-års, hvorefter A-finalerne for 4- og 7-års følger. Derefter står den på første afdeling af finalen i den populære turnering Bundgaard Byg Cup og første afdeling af Blue Hors Ungheste Grand Prix Tour. Du kan som altid læse med og se eksklusive interviews med rytterne her på ridehesten.com.

Stævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen