Bonsai og Nanna gjorde det igen

11-10-2024 14:14

Den sidste af de indledende klasser ved Pavo og DRF' championatsfinaler for unge dressurheste på Stutteri Ask er nu afgjort, og det blev til suverænsejr til 6-årige Blue Hors Bonsai og Nanna Skodborg Merrald

Copyright Ridehesten.com
De placerede ryttere i indledende for 6-års flankeres her af Morten Dueholm Larsen fra Pavo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den indledende klasse for 6-års ved Pavo og DRF' championatsfinaler for unge dressurheste på Stutteri Ask har dommerteamet Helle Westh og Mette Svare Ehlers stået for bedømmelsen, og sidstnævnte har som sædvanligt leveret rigtig god kommentering.

Sidste års vinder af 5-års finalen, den tyskfødte hoppe Blue Hors Bonsai e. Blue Hors Baron/ Royal Classic og Nanna Skodborg Merrald, er også den ekvipage, der i kvalifikationerne for 6-års i år har opnået den højeste score, hvilket må sige at være en bedrift, som parret har gentaget i dag. Om deres præstation, der rakte til hele 90,20%, kommenterede Mette Svare Ehlers:

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Bonsai og Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Det er en power-trav, som er smidig og op-ad-bakke. Der sker ikke kun en masse foran, for i bagbene er der også rigtig meget aktivitet, indundergriben og afskub. Du havde en misforståelse i en øgning og i den ene travers, syntes vi, at det gik lidt ned i kadance, men det var stadig super udtryksfuld. Derfor giver vi ikke 10 men 9,5. Skridten er takfast, middelskridt bliver lidt kort, men vi kan godt lide energien og kontakten, den fri skridt blev bedre og med en passende overtrædning og igen her med fin takt og kontakt, når du korter ind: 8,1. Galoppen er rummelig, der er aktive bagben, rigtig god balance, vil vil gerne se endnu mere i fri, men det er en virkelig god galop: 9,0. Vi så flotte sidebevægelser, rigtig god kontakt, en hesten der går i rigtig god selvbæring. Et changement mislykkedes og I havde en misforståelse i en øgning. Vi giver 9,0 for ridelighed, og for kapacitet giver vi 9,5.

Copyright Ridehesten.com
Bee-Revolutionary under Jeppe Houmann Petersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Copyright Ridehesten.com
Ladegaards Quick Step under Sophia Ludvigsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter vinderekvipagen fulgte intet mindre end 13 ekvipager med en score på mellem 80 og 85%. Den særlige vallak Bee-Revolutionary e. Revolution/ L'Espoir (opdr. Priess Horses) opnåede under kyndig ridning af Jeppe Houmann Petersen netop 85% med karakterer fordelt på 8,4 for trav, 9,0 for skridt og 8,5 for galop, men dommerne vurderede rideligheden til 8,0 og kapaciteten til 8,6.

Blue Hors-rytteren Sophia Ludvigsen fremviste den store vallak Ladegaards Quick Step e. Blue Hors Quintana/ Come Back II (opdr. Jørn L. Christoffersen) og besatte tredjepladsen med 84,8% og meget jævnbyrdige kvalitetskarakterer fordelt på 8,4 for trav, galop og ridelighed, mens skridten udløste karakteren 8,5, og for kapacitet blev det til 8,7.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatliste.

Copyright Ridehesten.com
Desværre for Cathrine Laudrup-Dufour var hendes hest Knox så utryg i arenaen, at hun måtte opgive kort efter start. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner