Det sker ved Equitour DM i dag

10-06-2019 09:19

Britt Carlsen

Det er i dag, det hele skal afgøres ved DM i dressur i Uggerhalne. Solen stråler ned over dressurstadion, og alle sejl er sat til for at gøre det til en festlig finale – og sportsligt venter der store oplevelser i mesterskabsklasserne

Copyright Ridehesten.com

Så er det finaledag ved Equitour DM i Uggerhalne. Forude venter to spændende mesterskabsklasser: Agria DRF mesterskab for U25 og ECCO DM for seniorer. Mesterskaberne begynder kl. 11.30.

Gratis plads ved DM-dressur
Har du lyst til at se DM i dressur fra første parket, kan du gøre det ganske gratis. Hidtil har det krævet billet at få en plads på den overdækkede tribune ved Almased Main Dressage Arena, hvor der bliver afviklet DM for både U25-ryttere og seniorer. Men nu åbnes tribunerne for alle, der har købt billet til stævnepladsen. 

– Vi vil gerne have så mange tilskuere som muligt til Uggerhalne, så de opleve dressur på højeste niveau. Der er stadig masser af gode ståpladser rundt om banen, men nu åbner vi også tribunerne for alle, der har købt billet til stævnepladsen, siger Jens Trabjerg, direktør i Equitour Denmark.

Og hvad kan vi så glæde os til?
I klassen for U25 har Victoria E. Vallentin lagt sig klart i front med Ludwig der Sonnenkönig, og da de har en svær og smuk kür, hænger guldmedaljen næsten om halsen på 21-årige Victoria.
Der er lidt mere spænding om de øvrige podiepladser, men Josefine Hoffmann trak fra Søren Wind i deres indterne medaljekamp efter en meget flot og overbevisende U25 Grand Prix. 

I mesterskabet for seniorer foregår der en "kamp i kampen" - for de tre førende ryttere har trukket fra feltet, og da Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack, Cathrine Dufour/Bohemian og Agnete Kirk Thinggaard/JoJo AZ alle har flotte, seværdige og svære kür-programmer, bliver det mere end svært for de øvrige i feltet at nå podiepladserne. Men alt kan naturligvis ske. Mens medaljerne ser ud til at være afgjort, og man så kan nyde de tre førende rytteres ridt i dag, så er der det blandt det øvrige felt, at man skal finde noget spænding om resultatet. Og den spænding er i høj grad bevaret, da rytterne ligge uhyggeligt tæt, så intet er afgjort på forhånd, og flere ryttere kan slutte såvel på fjerde- som på tiendepladsen i mesterskabet. 

Se starttider mv. HER

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen