Seks avlere i klemme – snydt af amerikansk kunde

26-07-2018 20:42

Danske dressurføl og -heste er i høj kurs hos ryttere og avlere, og udlandet har i høj grad fået øje på de åbenlyse kvaliteter, man kan finde hos de hjemlige avlere. Derfor sælges en del føl til udenlandske kunder fra auktionerne, og det har været uden problemer indtil nu, hvor en amerikansk opkøber har fået hammerslag på seks føl og ikke betalt. Hammerslagspriserne var fra 11.000-27.000 euro pr. føl

Copyright Ridehesten.com
– Det er sjædent sådan noget sker, men det kan selvfølgelig også ske i en privat handel, udtaler Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har ikke tidligere oplevet at blive holdt for nar i en sådan grad, indleder Casper Cassøe, direktør i Dansk Varmblod, med henvisning til, at den amerikanske opkøber Robert Lindholm fra Californien har fået hammerslag på seks føl ved NIS-auktionen i Nordjylland, underskrevet salgskontrakterne, flere gange givet udtryk for sin begejstring over købet, men undladt at betale for sit køb. Og det på trods af adskillige rykkere både skriftligt og telefonisk igennem næsten daglig kontakt i 2 måneder.

NIS-auktionen – Nordic International Sales – afvikles i et samarbejde mellem Dansk Varmblod, Helgstrand Dressage og den internationale stævnearrangør Equitour Aalborg på Andreas Helgstrands imponerende stævneplads i Uggerhalne. Auktionen har stor international bevågenhed, og der er købere fra mange lande.

Det ærgrer i høj grad Casper Cassøe at stå med denne udfordring. Det er ikke et problem, som tidligere er opstået ved auktionerne. Og hans ærgrelse skyldes ikke mindst de seks skuffede avlere, som nu står tilbage med føl, der alligevel ikke er solgt.

– Forud for auktionen havde vi telefonisk kontakt med køberen, og han bekræftede også sin interesse på mail, ligesom han accepterede auktionens regler, som vi havde fremsendt til ham forud for auktionen. Hele forløbet har fungeret som normalt ved handler med udlandet bortset fra, at der ikke kommer penge fra køberen, uddyber Casper.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med adskillige telefonsamtaler har den amerikanske opkøber efterfølgende givet udtryk for sin begejstring over føllene, men pengene for købet slipper han ikke. Sekretariatet har undersøgt, hvorvidt Robert Lindholm har købt føl eller heste på auktion hos andre forbund i Europa, og det er tilfældet. Også de steder er pengene kommet meget sent, eller slet ikke.

– Vi kan ikke beskytte avlerne mod personer, som handler i ond tro, i forbindelse med vores auktioner, men jeg er meget ked af det på avlernes vegne, udtaler direktøren for Dansk Varmblod, som har overgivet sagen til advokat Sophus Bøgeskov.

Vi har efter samråd med advokat Sophus Bøgeskov anbefalet vore avlere at ophæve handlerne grundet den store misligholdelse, så avlerne har mulighed for at sælge dem til anden side. Alle føl er tilbudt at komme på Dansk Varmblods Elitefølauktion den 25. august på Vilhelmsborg.

Vi håber pressemeddelelsen her kan advare mod denne opkøber ved andre auktioner. Det er en helt urimelig opførsel og mangel på respekt over for andre mennesker, slutter Direktør for Dansk Varmblod Casper Cassøe.

Copyright Ridehesten.com
Nordic International Sales 2018.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen