32 heste med i UVM-udtagelsen

02-06-2022 20:35

Under Equitour DM i dressur hos Helgstrand Event i Uggerhalne har de 32 UVM-aspiranter i dag været i ilden for første gang – eller rettere i blæsten, for det har været en kold eftermiddag og aften med stærkt og udfordrende blæst for de unge heste, men kvaliteten har skinnet igennem

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris og Victoria E. Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I år afholdes FEI/WBFSH's verdensmesterskab for unge dressurheste i Ermelo, Holland fra den 8. – 11. september 2022. Danmark kan stille med fire heste i hver af de tre årgange: 5-, 6- og 7-års, og det skal være heste registreret i DV eller TAF.

Udtagelsen af de danske heste sker over to udtagelsesstævner, hvoraf det første foregår lige nu – nemlig i dag den 2. og i morgen 3. juni under DM-stævnet i Uggerhalne. Den anden udtagelse afholdes tirsdag den 19. og onsdag den 20. juli 2022 på Vilhelmsborg.

På førstedagen i dag har dommerne Gunilla Nyman og Birthe Lyder Nielsen samt berider Dennis Fisker set ekvipagerne i det alderssvarende, indledende FEI-program, og i morgen rides det alderssvarende FEI-finaleprogram.

Alle ekvipager skal i ilden begge dage, og i dag har hver ekvipage fået nogle ord med på vejen af Dennis Fisker på vegne af dommerpanelet. I morgen bliver det mere alvorligt, for der vil dommerne udtage og offentliggøre en bruttotrup i hver aldersgruppe.

Copyright Ridehesten.com
Søbakkehus Maude og Allan Grøn. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Hvis man kan tale om, at det er godt for ungheste at opleve lidt vejrmæssige udfordringer med vind i flagene, inden de skal ud på internationale opgaver, så fik de den oplevelse i Uggerhalne i dag, hvor vejrforholdene på ingen måde matchede kalenderen, der siger, at sommeren er begyndt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vejret udfordrede stort set alle, men kvaliteten skinnede også klart igennem hos mange. Feltet byder på kårede hingste, højtkårede medaljehopper, topplacerede heste fra unghestechampionatet og flere tidligere UVM-finalister, som bl.a. sidste år guldvinder for 5-års, den nu 6-årige Hesselhoej Down Town e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Zack (opdr.  Hans Jørgen Hoeck), der rides af den svenske Helgstrand-rytter Jeanna Högberg, der var blandt de ryttere, som måtte satte, at vejrforholdene var lidt barske for de unge heste i dag.

I det store og stærke felt af 5-års heste bliver det svært at komme udenom flere af de bedste i Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning i marts som bl.a. vinderen Søbakkehus Maude e. Hesselhøj Donkey Boy/ Wilkens (opdr. Agnete Holmsted) redet af berider Allan Grøn og Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson) redet af Victoria E. Vallentin.

Startlisten til fredag.

Copyright Ridehesten.com
Tidligere UVM-finalist Polka Fascination M og Dennis Kjær. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen