Er din hest indfodet?

15-08-2015 07:53

Belgiske forskere har ved et tilfælde fundet frem til, at indfodede heste har en ubalance i hoven, som kan have indflydelse på deres holdbarhed – læs mere her

Copyright Ridehesten.com

Hestens benstilling er af stor betydning for dens holdbarhed og funktion, hvorfor den også bedømmes og vurderes både ved kåringer og i forbindelse med handel. En af de typer af benstillinger, der får folk til at rynke panden er indfodethed, hvor hestens forhove kort fortalt er vinklet, så de peger ind mod hinanden i stedet for at pege lige frem.

Det er forskerne fra den veterinære afdeling ved Ghent Universitet i Belgien, der kastede sig ud i at evaluere hovens balance i retningen fra hæl til tå og fra side til side hos fem klinisk sunde, indfodede heste, baseret på data indsamlet ved hjælp af en trykplade.

Der blev lavet fem målinger af hvert forben i skridt, hvor balancen mellem hovens hæl og tå, samt mellem den ene og den anden side i forhold til det lodrette tryk mod underlaget i hele perioden, hvor hoven rørte underlaget.

Magasinet Ridehesten har set nærmere på den belgiske undersøgelsen, og du kan læse meget mere om, hvad forskerne fandt frem til i augustnummeret.

Se videopræsentation af magasinet Ridehestens augustnummer herunder.

Videoer

Læs meget mere i magasinet Ridehestens augustnummer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen