Vilde heste former alliancer i naturen

20-09-2023 12:33

Charlotte Kusk Berwald

Droneoptagelser af vilde heste set ovenfra afslører, at heste i naturen opfører sig strategisk i forhold til deres omgivelser med henblik på at danne alliancer

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Maja Golles
Nyheden fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen blev foretaget på en række przewalskiheste i Pentezug-reservatet i Ungarn, hvor en række ungarske uddannelsesinstitutioner kortlagde hestenes adfærd over en længere periode.

Her konkluderede forskerne, at man kort fortalt kunne dele hestene op i fire grupper. Et harem, hvor en hingst og flere hopper var sammen; en flok, hvor flere harems var sammen; en gruppe af unge hingste og slutteligt de enlige hopper. Forskerne kunne på baggrund af inddelingen konkludere, at hestene i de enkelte grupper opførte sig forudsigeligt og meget taktisk i forhold til hvilken situation, de befandt sig i.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ny viden kortlægger ”samfund”
Undersøgelsen gør det klart, at heste i flokke har samfund på flere planer, og det komplekse samspil mellem hestene gør, at de indbyrdes relation er mere avancerede end først antaget.
Eksempelvis kunne det konkluderes, at ”et harem” var mere stabilt i sin struktur, ligesom en kernefamilie, mens de unge hingste og enlige hopper var langt mere omskiftelige i deres sociale og taktiske relationer.

Kilde.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner