Embryon solgt til Danmark for 460.000 kr.

24-01-2022 11:49

Christine Krogh Frausing

Avl

Ved Global Dressage Auction i weekenden blev et embryon – et ufødt føl – erhvervet af den danske dressurstald HP Horses for 62.000 euro svarende til over 460.000 kr.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det ufødte føl er af ud af meget stærke dressurblodlinjer. Faderen er den 6-årige westfalerhingst Ellis e. Escolar/ Dimaggio/ Florestan I, der er helbror til Helgstrands hoppe Espe, der har været succesfuld under Eva Möller.

Hoppen, som embryonet kom fra, hedder Aweih og er efter den nu afdøde, men tidligere succesfulde Grand Prix-hingst Apache og hoppen, Weihegold e. BH Don Schufro/ Sandro Hit, der har ligget nr. 1 på verdensranglisten med Isabell Werth og vundet utallige internationale mesterskaber og medaljer.

Aweih har før gjort det godt med Escolar-blod, da hun netop er mor til Extra Gold, der var fløjhingst ved westfalerhingstekåringen for to måneder siden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

HP Horses v/ Lone Bøegh Henriksen ejer allerede flere heste efter Weihegold; nemlig hoppens ældste datter, Fürstin Weihe e. Fürst Romancier, der blev indkøbt som føl og i dag er elitehoppe og mor og mormor til flere avlshopper på stutteriet. Også Weihegolds søn Total Hope e. Totilas, der nu har debuteret i Grand Prix, er ejet af HP Horses i fællesskab med Schockemühle.

Prisen for embryonet efter Ellis/ Apache/ Don Schufro løb på onlineauktionen op i 62.000 euro,hvilket svarer til over 460.000 kr., og blev altså erhvervet af  HP Horses v/ Lone Bøegh Henriksen.

Andendyreste embryon gik for 18.000 euro, og der er her tale om afstamningen Glock’s Toto Jr./ Glock’s Romanov/ Donnerhall, og her er mormor Don Schufros helsøster Fiesta's Girl, som også er mor til bl.a. Grand Prix-hingsten Blue Hors Zatchmo.

Se de solgte embryoner her.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing