Weihegold pensioneres ved World Cup-finalen

05-02-2022 16:38

Den verdenskendte Don Schufro-datter Weihegold pensioneres i en alder af 17 år ved World Cup-finalen i Leipzig i april måned

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved EM 2021 i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tyske Isabell Werth havde egentligt planlagt Weihegolds afskedsceremoni til at finde sted ved CDI-stævnet i Frankfurt, der skulle have fundet sted i december 2021, men som blev aflyst pga. COVID-19. Nu er det i stedet for planlagt  til World Cup-finalen den 7.-9. april 2022 i Leipzig.

17-årige Weihegold e. Don Schufro/ Sandro Hit er avlet af Inge Bastian, der solgte hoppen som 2-års til dengang ungavler, Christine Arns-Krogman, der er skolelærer og driver et større stutteri, hvor hun via moderne reproduktionsteknikker har fået rigtig mange afkom fra Weihegold og hendes døtre.

Som 3-års blev Weihegold Årets hoppe i Oldenburgerforbundet og var succesfuld i oldenburgerchampionatet og som UVM-finalist - først under Kira Wulferding og siden med Beatrice Buchwald. Sidstnævnte rytter har som ansant berider hos Isabell Werth været stævnerytteren på Weihegold under hoppens uddannelse til og med Intermediaire I og med finalesejre i Nürnberger Burgpokal og Louisdor Cup. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da først Isabell Werth overtog tøjlerne gik det stærkt, og parret vandt holdguld og individuelt sølv ved OL 2016 i Rio og dobbelt individuelt guld ved EM 2017 i Gøteborg. De vandt World Cup-finalen tre år i træk i 2017, 2018 og 2019 og var flere gange i denne periode nr. 1 på fEI's verdensrangliste. Ved EM i Hagen sidste år var parret en del af det guldvindende tyske hold og vandt individuelt sølv i Grand Prix Special. 

Copyright Ridehesten.com
Weihegolds søn Total Hope med Isabel Freese i sadlen. Foto: LL-Foto

Grundlægger af stærk familie

Weihegolds hoppestamme er i forvejen veletableret og succesfuld i tysk avl, og med Weihegolds produktion af embryoner er det gået stærkt med at skabe en meget stærk hoppefamilie hos Christine Arns-Krogman.

Weihegold er mor til de kårede hingste Jewel's Sir Weibach e. Sir Donnerhall I og Total Hope e. Totilas, som begge går Grand Prix, og så er hun via en lang række højtdekorerede døtre mormor til kårede hingste som Damon Gold e. Damon Hill/ Fürst Romancier, For Gold e. Franziskus/ BH Zack, Weihgand e. Diamond Hit/ Fürst Heinrich, Extra Gold e. Escolar/ Apache og Viva Gold e. Vivaldi/ For Romance I.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen