Kan Werth tage sin tredje World Cup titel?

26-03-2017 09:23

Når rytterne rider på banen til World Cup- finalen i Omaha, er det Isabell Werths mål at tage hendes tredje World Cup titel - men kan hun tage sejren igen?

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold - her ved OL i Rio 2016
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når en af dressursportens mest prestigefyldte turneringer, nemlig Reem Acra FEI World Cup i Omaha, Nebraska løber af staben den  29. marts til 2. april, bliver der kamp til stregen. Verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth vil nemlig ikke slås på målstregen.

Toprytter i tre årtier
Isabell Werth har formået at være toprytter i tre årtier. Det er 28 år siden Isabell red sit første mesterskab. I 1989 vandt hun sammen med det tyske hold, der dengang repræsenterede vest-Tyskland, guld i Europamesterskaberne.  Hun vandt sin første olympiske guldmedalje tre år senere i Barcelona  sammen med det tyske OL-hold.

Ved de Olympiske Lege i Atlanta, 1996, vandt hun både hold guld og individeul guld. Tyve år sernere, har Isabell Werth vundet seks olympiske guldmedaljer, fire sølvmedaljer, 7 verdensmesterskaber, samt to bronze og ni Europamesterskaber i guld, tre sølv og en bronzemedalje.

Flere topheste i stalden
Isabell Werth har lige nu flere topheste, eller upcoming heste i stalden end hun nogensinde har haft i løbet af sin mangeårige karriere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

-   Jeg er lige nu i den heldige situation, at jeg har nogle få topheste og bag dem to eller tre yngre topheste, som nu kan få lov til at  vokse up. Så jeg har en generation, som jeg prøver at forberede til sporten, og det gør det hele meget interessant - jeg skal ikke vente på noget, lyder det fra Werth

Stjernerne
Når der skal kæmpes i Omaha, er Werths tophest Weihegold, hendes store chance. Den 12-årige Oldenburg hoppe har hun sammen med, vundet hold-guld og indviduel sølv ved de Olympiske Lege i Rio sidste sommer, mens den 11-årige Emilio er med som World Cup-backup.

Don Johnson FRH, en 16-årig Hannoveraner vallak har Europamesterskaber i 2013 og 2015 på CV´et. Så er der Belantis, den lidt yngre hest, blot 8 år, som lige nu forberedes til at gå lille tur.

Også er der Bella Rose. Ekvipagen tog andenpladsen efter Charlotte Dujardin og Valegro i Grand Prix ved VM i 2014. Den 13-årige westfalerhoppe Bella Rose e. Belissimo M/ Cacir X har ikke været i konkurrence siden 2014, men har været skadet i godt og vel to år. Isabell har udtalt til den tyske presse, at Bella Rose endelig er i fuld træning og igen, og det bliver i år, at vi får hende at se tilbage i international dressur.

/dressage-news.com

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen