Dufour slog Werth

22-02-2018 15:35

Camilla Tiefensee Schrøder

Kampen var tæt, men verdensetteren Isabell Werth på hesten Emilio kunne ikke hamle op med Cathrine Dufour og Cassidys flotte ridt i dagens FEI World Cup Grand Prix, hvor danskeren fik 80.674 procent

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det skulle bare være en træningstur, sagde Cathrine Dufour for få dage siden om sine forventninger til FEI World Cup-kvalifikationsstævnet i Göteborg. Men hendes "træningstur" med Atterupgaards Cassidy og det nye team resulterede altså i en sejr over verdens bedste dressurrytter i dagens Grand Prix-klasse.

Cathrine Dufour red på banen efter en jublende glad Patrik Kittel havde opnået 75.500 procent i sadlen på Delaunay e. Dr. Doolittle/Feinbrand. Hans ridt var det hidtil bedste i klassen, og han havde løftet niveauet med fem procentpoint, men da Cathrine Dufour og Cassidy havde været på banen blev niveauet løftet yderligere fem procentpoint, da de krydsede den magiske 80%-grænse.

"Wow" lød det med ærefrygt fra højttaleren, da hun parerede foran dommerne. Og der blev jublet og krammet i teamet bag arenaen, da den endelige score blev bekendtgjort over højttalerne. 80.674 procent.

Werth lavede fejl i galoppen
Lige efter Cathrine Dufour red Isabell Werth Emilio e. Ehrenpreis/Cacir AA ind på banen. "Læn jer tilbage og nyd verdens bedste", sagde stemmen i højttaleren. Men selvom hun er verdens bedste, var hendes ridt ikke nok til at slå Cathrine Dufour i dag.
Hun lagde ellers ud med at ligge over 81 % med overbevisende trav og passage, men efter en dyr fejl i galopchangementerne, hvor Emilio kastede med hovedet, høstede hun en række 4- og 5-taller og røg langt under 80. Hun sluttede på 79.717 procent og en andenplads ikke langt efter Dufour trods den dyre fejl.

I morgen gælder det küren, som er den klasse, hvor rytterne samler points i World Cup-kvalifikationen. Det er dog hverken relevant for Isabell Werth eller Cathrine Dufour, da Werth er kvalificeret gennem sin sejr i sidste World Cup, og Cathrine Dufour uanset hvad ikke har samlet nok point, da hun kun har deltaget i to kvalifikationer. Men hun sagde til Ridehesten.com tidligere på ugen, at hun satser på at søge et wild card til finalen i Paris, hvis det går godt i Göteborg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se resultatlisten

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen