Werth pensionerer Emilio

11-05-2023 12:27

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden deltog Isabell Werth ved CDI4* i Mannheim, hvor hun vandt to klasser i sadlen på Emilio. I den anledning afslørede hun, at hun pensionerer den 17-årige vallak i slutningen af året

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Emilio ved World Cup Vilhelmsborg 2020. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 17-årige vallak Emilio e. Ehrenpreis/Cacir Aa har igennem mange år haft succes med Isabel Werth. Tilbage i 2014 fik ekvipagen deres internationale debut, og siden er det blevet til et utal af Grand Prix-klasser, og herunder mange gange som bedstplacerede ekvipage. 

Senest ved weekendens stævne i tyske Mannheim, hvor de vandt både Grand Prix og Grand Prix Freestyle. Og ved dette stævne, afslørede Isabell, at pensioneringen af den 17-årige vallak er planlagt. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Emilio ved World Cup Vilhelmsborg 2020. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han har været en rigtig karakter fra en tidlig alder, men vi er kommet godt overens i løbet af de sidste 12 år, og vi har omfavnet hans særheder. Dem bør han tage med, når han går på pension. Jeg er stolt, når jeg ser på mine pensionister i marken. Der er altid syv til otte tidligere Grand Prix-heste, der boltrer sig på vores marker, og de fleste af dem, nyder deres pension i mange år fremover. Det er en fornøjelse at se dem, og det er det bedste bevis på, at sport i topklasse også betyder at holde sunde heste. Emilio går på pension ved udgangen af året, men nej, jeg går ikke på pension endnu, udtalte Isabell Werth til Dressursport Deutschland

Isabell Werth, der har et utal af mesterskabsmedaljer på CV'et, har ikke redet mesterskaber med Emilio, men til gengæld har vallakken været en fast del af hendes Grand Prix-team, og sammen har de redet mange 5-stjernede stævner, Nations Cups og World Cup-kvalifikationer. Deres personligt bedste resultat i Grand Prix Freestyle er 88,45 procent. Det opnåede de i 2020 i Neumünster. I Grand Prix er deres bedste score 81,326 procent. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen