Her er video fra Helgstrand-clinic

31-01-2024 21:07

Trine Askjær-Jørgensen

I mandags afholdt Helgstrand Dressages afdeling i Wellington, Florida, en stor og velbesøgt clinic med de to anerkendte tyske trænere, Isabell Werth og Ludger Beerbaum. Få via videoerne her indblik i de guldkorn Werth og Beerbaum delte ud af

Copyright Ridehesten.com
Alexander Helgstrand var en af de ryttere, der var på banen ved clinicen med Isabell Werth. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Nyheden fortsætter efter annoncen

I mandags havde omkring 1000 trænere, ryttere og interesserede fundet vej til Helgstrand Dressages afdeling i Wellington, Florida. Her blev en inspirerende dobbeltclinic med to ikoner indenfor dressur og springning, Isabell Werth og Ludger Beerbaum, nemlig afholdt. Begge har tilsammen høstet i alt 18 medaljer ved OL, hvoraf Isabell står for de 12, heraf syv i guld. Hun er den mest vindende dressurrytter til dato.

60-årige, tyske Ludger Beerbaum er en af de mest succesfulde springryttere i verden og har ved flere lejligheder tidligere rangeret som nr. 1 på FEI's verdensrangliste. Han er også et firedobbelt olympisk guldmedaljevinder for hold og individuelt.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Nyheden fortsætter efter annoncen

Werth holdt først et brag af en clinic, og Beerbaum sluttede dagen af med en mini-clinic, hvor han underviste to ryttere med hver deres springheste. Werth og Beerbaums fokuspunkter stemte rigtig godt overens, idet begge understregede vigtigheden af god grundridning. Ludger pointerede også, at man ikke skal forcere noget ved at springe højere, end hvad der er alderssvarende for hesten.

Lær fra den bedste
Ligegyldigt hvilket niveau vi træner på, er det vigtigt altid at have fokus på grundarbejdet. Derved undgår vi mange problemer eller bliver i stand til at løse dem. Ved mandagens clinic ved Ludger Beerbaum blev det klart for alle, at der heller ikke på springbanen er nogen genvej til succes.

Det handler ikke kun om at komme over forhindringen, men også at kunne kontrollere hesten mellem forhindringerne og bagefter, så den er fremme for schenklen, er fokuseret og forstår betydningen af speeder og bremse. Så kort kunne det siges.

Ludger var opmærksom på hver lille detalje og forklarede bl.a. første rytter om vigtigheden ved at ride overgangene og balancere hesten gennem halve parader, så man ikke bare trækker i tøjlen.

– Hesten er ikke færdig med arbejdet. Derfor skal den forblive fokuseret også i pauserne, lød det fra Ludger.

At et changement ikke bare er tilfældigt, men skal forberedes ordentligt lagde han stor vægt på, og her var han ikke nem at stille tilfreds: – Det var ok men ikke mere end det, fik rytteren at vide. 

Se med her og bliv lidt klogere på, hvorfor Ludger Beerbaum gentagne gange har ligget nr. 1 på verdensranglisten:

 

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen