Werth og Wendy vinder første GPS

11-02-2024 15:48

Trine Askjær-Jørgensen

I fredags debuterede Isabell Werth DV-hoppen Wendy de Fontaine – tidligere Queenparks Wendy – i Grand Prix ved CDI-stævnet i Le Mans, Frankrig. I dag red de så deres første Grand Prix Special sammen og lignede nogen, der allerede havde lært fra fredagens ridt

Copyright Ridehesten.com
Her ses Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy, som hendes oprindelige navn var, til World Cup Herning 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved det internationale 3-stjernede dressurstævne i Le Mans, Frankrig, har tyske Isabell Werth her til eftermiddag haft sin anden start med dansk varmblodshoppen Wendy de Fontaine – tidligere kendt som Queenparks Wendy – efter Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), der som bekendt har været Andreas Helgstrands tophest indtil for ganske nyligt.

En lille måneds tid har Wendy befundet sig i stalden hos Isabell Werth, og for et par uger siden havde den 55-årige, tyske dressurlegende taget hoppen med til træning ved Jumping Amsterdam, hvilket hun postede video af på Instagram.

I fredags debuterede Werth så hoppen i Grand Prix, hvor de havde en flot første start, som resulterede i en sikker sejr, selvom ridtet bar præg af, at det er et nyt partnerskab, der lige skal lære hinanden at kende inde på stævnebanen. Der var mange højdepunkter, og det var også en flot procent, de endte med, men der er som forventet også ting, som kan blive bedre i takt med, at de finder mere sammen.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth her med én af hendes andre topheste, DSP Quantaz. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

I Grand Prix Specialen i dag kom Werth og Wendy rigtig godt fra start med dejligt flow i traven, fine overgange mellem trav, passage og fri trav. Passagen er dejligt udtryksfuld og aktiv. Sidetraversaderne i både trav og galop fungerer også rigtig godt, særligt i trav var der dejligt sving, balance og ro.

I galopprogrammet er der også mange højdepunkter, men etterchangementerne blev lidt voldsomme, umiddelbart, fordi galopspringene er meget store og svære at kontrollere, og galoppiruetterne blev nærmest lidt små og forsigtige.

I de første to piaffer tegnede sig lidt det samme mønster som i fredags, hvor Wendy gik lidt i stå og prustede. Werth holdt hende dog generelt bedre fremme i øvelsen dag, og den sidste piaffe på midterlinjen lykkedes virkelig godt – og sådan skal de to jo netop lære hinanden at kende og finde ud af, "hvor knapperne sidder".

Nyheden fortsætter efter annoncen

Wendy stod flot i lodret fortil og var også umiddelbart mere rolig i munden end i fredags. Det så i hvert fald helt klart ud til, at parret har samlet værdifuld erfaring i Grand Prix'en den anden dag, som de allerede tog med ind på banen i dag. 

Det blev til 74,511% og en sejr i klassen bestående af 15 ekvipager, hvor svenske Juliette Ramel med Gideon K.H. e. Rhodium/ Krack C tog sig af andenpladsen med 73,915% og Juan Antonio Jimenez Cobo med Quartar e. Quantensprung/ Laurentio tredjepladsen med 69,957%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth her med én af hendes kommende stjerner, DV-hoppen Skovens Tzarina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ny rytter pga. Helgstrands udelukkelse
Den 10-årige guldmedaljehoppe, der nu hedder Wendy de Fontaine, er blevet redet af Andreas Helgstrand siden unghesteårene, og ekvipagen vandt bronze ved UVM i 2019, da Wendy var fem år. Hun er siden blevet uddannet til Grand Prix og blev senest nummer to ved World Cup i Herning i oktober 2023 med Helgstrand i sadlen.

Eftersom Andreas Helgstrand på baggrund af de Operation X-optagelser, der kom ud i november 2023, er udelukket fra landsholdsaktiviteter i hele 2024 – og dermed også OL i Paris – har hans to topheste, Wendy og Jovian, fået nye ryttere.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen