Hingstenes afprøvning afgjort

06-11-2013 15:27

Britt Carlsen

Avl

Det blev Helgstrand Dressage og Stald Cajus det stod med materialprøvevinderen i henholdsvis dressur- og springdisciplinen ved Dansk Varmblods 35-dages test i Tørring i dag

Der var en god stemning under dagens eksamen for i alt 11 meget velforberedte hingste. Hingstene var i super humør og fin form til prøven, og det bemærkede både spring- og dressurdommerne i dag.

Dressurdisciplinen blev vundet af Vincent Maranello e, Blue Hors Zack/Blue hors Future Cup opdrættet af Jane Gry Haugum, og ejet af Helgstrand Dressage. Hingsten opnåede 866 points og heriblandt 9-taller for hingstens fremragende galop og kapacitet. Mens der var flere om buddet i dressurdisciplinen, så var det ikke helt så vanskeligt at spotte en vinder af springdisciplinen, idet Stald Cajus’ Balou e. Balou du Rouet/Landcapitol sprang i absolut særklasse, hvilket også blev afspejlet i karakteren på 927,5 points med 10-taller for kapacitet.

Samtlige 11 hingste bestod deres afprøvning, men det var ikke alle som opnåede de eftertragtede 800 points som automatisk udløser en kåring ved fremstilling i Herning til marts.

I dressurdisciplinen opnåede yderligere tre hingste over 800 points: Bøgegårdens Santiago e. Soliman de Hus fra Bøgegården fik 818 points – Blue Hors First Choice e. Jazz fra Blue Hors fik 834 points og Zodiac e. Blue Hors Zack fra Katrinelund fik 815 points.

I springdisciplinen opnåede Cornettino Ask e. Cornet’s Stern fra Stutteri Ask 831 points og BB Lord Dolcetto e. Lordanos 814,5 points. Det blev også til 839,5 til den hollandsk og norskkårde hingst Corino VDL e. Corrado I fra VDL Stud, Bråten Gård og Tobajo Sporthorses i Norge, men hingsten har endnu ikke været fremstillet i Dansk Varmblod.

Hele resultatet kan ses på Dansk Varmblods hjemmeside senere

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen