Elizabeth II havde en heste-passion

12-09-2022 12:45

Christine Krogh Frausing
Skribent

Dronning Elizabeth II havde en enorm interesse for heste, og både ejede og avlede heste i stor stil, samt besøgte stalde og arrangementer, når hun havde muligheden

Copyright Ridehesten.com
Dronning Elizabeth og Prins Phillip ved Fredensborg Slot i 1979. Foto: Ridehesten
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8. september 2022 gik Dronning Elizabeth II bort. Efter 70 år på tronen, fra 1952 til 2022, er dronningen den næstlængst siddende regent i verden. Da hun endnu var iblandt os, var hun den længstsiddende nulevende regent, men efter hendes bortgang, tilfalder denne titel vores danske dronning Margrethe II. 

Dronning Elizabeth II var meget dedikeret til hendes arbejde samt hendes familie, men herefter fulgte en stor passion, som de fleste fridage, og timer, gik med. Da hun var bare tre år begyndte hun at få undervisning i ridning, og da hun fyldte fire, gav hendes bedstefar, Kong George V hende en Shetlandspony ved navn Peggy. Her tog interessen fart, og lige siden har hun ejet og avlet utallige heste og ponyer, der alle har haft vidt forskellige karrierer. Én af hestene hun har været kendt for at have avlet var Doublet, som Prinsesse Anne vandt individuelt guld med til EM i military i 1971, skriver Horse and Hound. 

Copyright Ridehesten.com
Dronning Elizabeth og Prins Phillip ved Fredensborg Slot i 1979. Foto: Ridehesten

Der var dog én gren af hestesporten, der betød mest for Elizabeth II, og det var hestevæddeløb. Dronningen avlede og ejede utallige væddeløbsheste, og har gennem tiden vundet helt store sejre. Uanset hvor hun befærdede sig, fik hun altid besked fra Kongehuset om resultater, så snart en hest havde været til løb. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

"At se dronningen ride ud i Windsor Great Park, med et tørklæde viklet om hovedet, var ikke et usædvanligt syn og kilder mener at have set hende retur i sadlen i dette forår, skriver Horse and Hound"

Dronningen var den mest berømte og beundrede person på planeten, men intet fik hendes bredeste smil frem, som den simple fornøjelse at eje en hest.

Læs Horse and Hound's nekrolog, hvor de går helt tæt på dronning Elizabeth II's karriere med heste her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen