Fra springrytter til tv-stjerne i The Crown

23-12-2020 12:46

Marie Helene Rigård Rohleder

Dramaserien The Crown på Netflix byder på flere scener med hestesport, da det engelske kongehus altid har haft en stor interesse for heste. I sæson fire er der fokus på prinsesse Anne, som deltog ved OL i military, og i tv-serien er det en ung talentfuld springrytter, som får lov at være stuntkvinde

Copyright Ridehesten.com
Et engelsk frimærke fra 2006 i anledning af Dronning Elizabeths 80 års fødselsdag. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den populære Netflix tv-serie The Crown er gedigent drama om det bristiske kongehus' historie med udgangspunkt i Dronning Elizabeth II (1926-).
Hun har som bekendt altid haft en stor interesse for heste og i særdeleshed væddeløb og avl. Derfor spiller hestene også en stor rolle i den populære dramaserie. 

Af store hestesportslige præstationer fra den britiske kongefamilies side af skal prinsesse Annes (datter af Dronning Elizabeth og Prins Phillip) deltagelse ved OL i military i 1976 nævnes. Tilbage i 1971 vandt prinsesse Anne og Doublet også EM i military i Burghley. Doublet var avlet af dronningen selv, som egentlig troede den skulle bruges som polohest. 

I sæson fire af tv-serien The Crown får seerne lov at stifte bekendtskab med prinsesse Anne og hendes hestekarriere. 

Her er et af højdepunkterne helt klart episoden hvor Dronning Elizabeth og prins Phillip er tilskuere til Badminton Horse Trials i 1979, hvor prinsesse Anne deltager. I virkelighedens verden bliver hun nummer seks i konkurrencen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I resten af serien er det den engelske skuespillerinde Erin Doherty, som spiller prinsesse Anne. Men i lige præcis scenen med Badminton Horse Trials er det den bristiske springrytter Amy Inglis med sin hest Applause, som giver den gas som stuntkvinde. 

Læs hele historien på FEI her. 

Amy Inglis på 23 år fortæller til FEI, at hun var meget beæret over at være med i The Crown. 

– Det var en stor oplevelse, men det var også hårdt, fordi vi skulle springe runden rigtig mange gange, så kameraholdet kunne filme fra alle vinkler, men Applause gjorde det super godt, siger Ami Inglis. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen