Verden var en massiv dansk succes

14-08-2015 13:12

Danske heste havde massiv succes ved verdensmesterskaberne for 5- og 6-årige dressurheste i Verden, Tyskland, hvor det lille avlsforbund Dansk Varmblod dominerede toppen af begge finaler og vandt to guldmedaljer og en sølvmedalje

Da Dansk Varmblodshestene havde vundet tre af de i alt seks medaljer, var der tre tilbage til konkurrenterne. Verdens største avlsforbund af dressurheste, hollandske KWPN og det tyske Hannoveranerforbund, måtte således nøjes med en bronzemedalje hver, selv om antallet af dressurbetonede føl født i Dansk Varmblod kun er en brøkdel af, hvad avlerne i de to store forbund producerer hvert år.

Fra næste år vil UVM-stævnet, der i årene 2016-2018 henlægges til hollandske Ermelo, også omfatte et officielt verdensmesterskab for 7-årige dressurheste. Ved UVM i Verden i år blev der afviklet klasser for 7- og 8-årige heste, der tidligere har konkurreret ved UVM, og i 7-års finalen satte DV-hesten Zick Flower e. Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov (opdr. Andreas Gregersen) sig på sejren, mens DV-hesten Rossetti e. Blue Hors Romanov/Midt-West Ibi-Light (opdr. Elsebeth Lykke Andersen) blev nr. 2. Et kalenderår senere ville dette have været en guld- og en sølvmedalje.

Udover mange topplaceringer lige udenfor medaljerækken har Dansk Varmblodsheste i årenes løb vundet fem guld- og tre sølvmedaljer ved UVM i dressur i Verden - altså otte medaljer i alt.

I år blev det i højere grad end tidligere bevist, at også danske avlshingste kan producere topheste til UVM. DV-hingstene Skovens Rafael og Fassbinder havde hver to afkom med i finalerne i år.

Læs alt om UVM i dressur 2015 i næste nummer af magasinet Ridehesten.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner