Egtved Rideklub laver temadag for at forebygge mobning

05-01-2022 09:31

Marie Helene Rigård Rohleder

I weekenden arrangerer Egtved Rideklub en antimobbe-dag med formålet at styrke sammenholdet hos rideklubbens privatryttere og elevryttere. Der vil være foredrag med kendte ryttere, ponygames og samarbejdslege 

Copyright Ridehesten.com
Egtved Rideklub. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvem kan springe højest? Hvem har flest rosetter på staldskabet? 

Undervisere og bestyrelsen på Egtved Rideklub tæt ved Kolding ønsker at skabe en mindre konkurrencepræget stemning blandt klubbens ryttere. Derfor har de arrangeret en antimobbe-dag på lørdag d. 8 januar. 

– Det skal være sjovt at gå til ridning, og vi ønsker at skabe en mere afslappet stemning i klubben og styrke fællesskabet blandt både privat- og elevryttere, fortæller Michelle Tovgaard, som står for springundervisningen i klubben. 

Copyright Ridehesten.com
Michelle Tovgaard og Vangebo's Favour til stævne på Ask i 2021. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Egtved Rideklub har tre undervisere, cirka 200 medlemmer og 18 elevheste. Det er underviserne i samarbejde med bestyrelsen, som har taget initiativ til arrangementet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– På lørdag kommer der to dygtige (og hemmelige) undervisere og holder foredrag, vi skal lege ponygames på hold, og så arrangerer en af de andre undervisere, som også er pædagog, en række ryste sammen-lege, så vi lærer hinanden at kende på kryds og tværs, siger Michelle Tovgaard, som selv er aktiv springrytter og har undervist i klubben i snart et år. 

Copyright Ridehesten.com
Egtved Rideklub. Foto: privat

Klubben har også tilmeldt tre hold til Dansk Ride Forbund Elevskole Cup, som de håber kan være med til at styrke sammenholdet i elevskolen. 

Det er en landsdækkende turnering for elevryttere i dressur, som giver de unge ryttere en unik oplevelse og mulighed for at deltage i stævner i andre klubber med elevhold. Her skal klub og ryttere ikke tænke på at transportere elevheste til en fremmed rideklub, for det er faktisk bare rytterne selv, der skal køre til stævnet, mens den stævneansvarlige klub (værtsklubben) står for at stille ponyer og heste til rådighed for de deltagende ryttere.

I 2022 finder cuppen sted fra den 10. januar til den 26. juni, og finalen løber som noget ganske særligt næste år af stablen under det store VM i Herning den 12.-14. august 2022 i Messecenter Herning

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald