DV-avler solgte føl på under to timer

09-01-2022 10:45

Marie Helene Rigård Rohleder

DV-avler Jeanett Spelmann solgte sit føl efter Springbank/Blue Hors Zack under to timer efter annoncen var blevet offentliggjort på Ridehesten.com. Jeanett fik mange henvendelser fra interesserede købere, men hun havde visse krav, den nye ejer skulle opfylde 

Copyright Ridehesten.com
Moderen til føllet Zaba Vilsbæk og Jeanett Spelmann. Foto: privat

Det handler om at finde det rette match, når en hest skal sælges. I dette tilfælde havde DV-avler Jeanett Spelmann besluttet at sælge det ene af sine to føl efter Springbank II VH og hendes egen bronzemedaljehoppe Zaba Vilsbæk e. Blue Hors Zack/Michellino (opdr. Lisa Vilsbæk Henriksen). 

Hun satte føllet Spelmanns Zymfoni til salg i slutningen af november, og mindre end to timer efter annoncen blev offentliggjort på Ridehestens salgsportal, blev hun ringet op af den rytter, der endte med at lægge et depositum og købe føllet. 

Copyright Ridehesten.com
Det solgte føl Spelmanns Zymfoni. Foto: privat

– Jeg havde ikke travlt med at sælge hende, og jeg ville både se ridevideoer af køberne og fotos fra opstaldningsstedet. Det var vigtigt for mig, at hun blev i Danmark, så jeg kunne følge hendes udvikling. Det er et meget fint hoppeføl, som jeg ved kan nå langt i sporten i de rigtige hænder, fortæller Jeanett Spelmann. 

Hun talte både med køberne om, hvilken træner de bruger, hvordan de håndterer og passer hestene til daglig, og hvad deres ønsker og mål med føllet var. 

På grund af snestormen i starten af december var det ikke muligt for køberne at besøge føllet, og Jeanett Spelmann lavede derfor flere nye videoer af føllet til køberne. 

Copyright Ridehesten.com
Moderen til føllet bronzemedaljehoppen Zaba Vilsbæk og Jeanett Spelmann. Foto: privat

– Jeg filmede hende både i bevægelse, håndtering på staldgangen og jeg lavede en video, hvor jeg læssede føllet alene uden problemer. Det har altid været vigtigt for mig at træne mine føl i at blive håndteret, få smed og blive læsset fra en tidlig alder. Det giver mere tillidsfulde og samarbejdsvillige heste, fortæller Jeanett Spelmann. 

Herefter blev der foretaget en handelsundersøgelse, og Jeanett Spelmann afleverede føllet i den første uge af januar hos de nye ejere. 

Copyright Ridehesten.com
Helsøsteren Spelmanns Zpilop. Foto: Privat

Hun har selv helsøsteren Spelmanns Zpilop e. Springbank II VH, som hun satser på selv at kunne bruge i sporten. Man kan følge Jeanett og hestene på deres Facebook-side HER. 

Fakta
Skal din salgshest på forsiden af Ridehesten.com?

Ønsker du et hurtigt og sikkert salg? Så skal din hest være "Ugens salgshest" på Ridehesten.com. 

Ridehesten.com er Danmarks mest besøgte hesteside med i gennemsnit over 26.000 besøgende hver dag.

Vi huser i forvejen en populær salgsside med mange daglige besøgende, men nu har du muligheden for at skabe endnu mere opmærksomhed på din salgshest. 

Ugens salgshest på Ridehesten.com
Som ugens salgshest producerer vores redaktion en artikel om din salgshest.

Vi ringer dig op til et kort telefoninterview og skriver en artikel på 3-400 ord om din salgshest. Du har mulighed for at vælge 2-3 billeder fra vores store fotodatabase til artiklen.

Artiklen vil blive markeret som advertorial og ligge som topnyhed på ridehesten.com i minimum 2 timer.

Pris: 1250 kr. inklusiv moms.

Er du interesseret?
Kontakt Ridehestens redaktion på mail: info@ridehesten.com

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen