Douglas Lindelöw melder ud

15-03-2024 20:26

Det kom i går frem, at den svenske springrytter, Douglas Lindelöw, anklages for mishandling og afstraffelse af sine heste. Nu afviser han beskyldningerne i et opslag på sociale medier

Copyright Ridehesten.com
Den svenske springrytter Douglas Lindelöw, der i sidste uge deltog i springstævnet ved Dansk Varmblods Hingstekåring, er i øjeblikket under anklage for mishandling af sine heste. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

I går bragte vi nyheden om, at den svenske springrytter Douglas Lindelöw af flere hestepassere er blevet anklaget for hestemishandling.

Det svenske rideforbund har af den grund suspenderet rytteren, dog uden at sætte navn på ham. Suspenderingen betyder, at Lindelöw ikke kan deltage i nationale og internationale stævner.

Nu melder Douglas ud på sociale medier, hvad hans syn på det hele er. Han skriver:

"Jeg ønsker at adressere de alvorlige anklager, der er blevet fremsat imod mig og de operationer, jeg er ansvarlig for, som rapporteret i medierne.

Jeg erkender fuldt ud alvoren af situationen, men jeg afviser kraftigt beskyldningerne om dårlig hesteforvaltning. Selvom jeg bestemt ikke er ufejlbarlig, fastholder jeg, at vores pleje og træning af heste udføres med allerstørste respekt og i overensstemmelse med etablerede normer og regler.

Dette er blevet bekræftet af inspektioner foretaget af myndighederne gennem årene. Bare denne uge igangsatte jeg en uafhængig veterinærundersøgelse af alle hestene. Resultatet: Ingen bemærkninger.

I lyset af de seneste anklager er vi naturligvis parate til fuldt ud at samarbejde med eventuelle efterforskninger eller undersøgelser – som vi byder velkommen. Vi er åbne for at implementere yderligere foranstaltninger for at sikre og forbedre dyrevelfærden, hvis det er nødvendigt.

Med det sagt opfordrer jeg Svenska Ridsportförbundet til at iværksætte en bredere gennemgang af branchen i Sverige, da der lejlighedsvis rejser sig bekymringer om, at heste bliver presset for hårdt, og der anvendes upassende metoder. Det er i alles interesse at undersøge disse bekymringer grundigt.

Indtil efterforskningsprocessen er afsluttet, har jeg ikke til hensigt at besvare yderligere spørgsmål på nuværende tidspunkt".

Se hans Instagram-opslag her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen