Weekenden bød atter på demonstration

02-10-2023 12:33

Charlotte Kusk Berwald

I denne weekend var der atter en demonstration mod Viegård Stutteri og dennes ejer, John Byrialsen. Demonstranterne planlægger at blive ved

Copyright Ridehesten.com
Demonstration i Viborg. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne gang foregik demonstrationen inde i Viborg midtby, for også at vise de, der ikke nødvendigt brænder for heste hvad der foregår i sagen. 60-70 demonstranter samlede sig og gik ruten gennem byen med skilte og gik til lyden af kæmpehesten Moss, en lydfil der var blevet optaget ved demonstrationen ugen før.
– Vi glæder os til de her heste får nogle bedre hjem og indtil da, er vi nødt til at være der hver lørdag. Også når det bliver vådt og koldt, så må vi hoppe i flyverdragterne. Det gode ved os hestefolk er jo netop, at vi er vant til at være udenfor i al slags vejr, fortæller Michéle Vandborg, der er arrangør og tovholder, til Ridehesten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Håber på kulegravning
Sagen om Viegård Stutteri optager mange hestefolk og myndighedernes gøren og laden studeres nøje. 
– Vi kan finde rapporter fra tidligere kontrolbesøg, altså hvor de har været forbi for at kontrollere hestepas og den slags, hvor de netop skriver at flere heste er huldscore 1, at hestene ikke har tørt leje og går for mange sammen på for lidt plads og alligevel slutter de af med, at der intet er at bemærke. Det er de mennesker, der skal forestille at være hestens højeste myndighed. Det håber vi der bliver kigget nærmere på i fremtiden, så der aldrig kommer lignende sager, fortæller Michéle Vandborg. 
Der er allerede folk i gang med at arrangere næste weekends demonstrationer. Denne gang bliver det ved Viegård i Skals, hvor der mellem 12 og 14 vil være både stående og gående demonstration. På søndag er der også arrangeret demonstration i København ved Christiansborg mellem 12 og 15.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing