Dobbeltsejr til Helgstrand i Aalborg

15-06-2013 22:17

Et voldsomt uvejr tvang arrangørerne til at afbryde 5-års klassen på Finstrupgaard i Aalborg i dag. Det lykkedes at fortsætte klassen i den ene ridehal, og dagen sluttede med sejr til Andreas Helgstrand i både 5-års og 6-års championatskvalifikationen

Sportsrideklubben Aalborgs C-stævne danner i denne weekend rammen om DRF's championatskvalifikationer for 4-, 5- og 6-års dressurheste. Den første championatsklasse var 6-års klassen, der blev bedømt af Michael Søgaard og Jesper Holst Hansen. Klassen med 19 startende ekvipager var præget af særdeles høj kvalitet og adskillige ekvipager bød på et positivt gensyn med god udvikling fra sidste års championater. Hele 14 heste opnåede et samlet resultat på mere end skæringslinjens 7,6. Afstamningsmæssigt satte hingstene Sir Donnerhall og Blue Hors Hotline et meget positivt præg.

Andreas Helgstrand satte sig på sejren såvel som femtepladsen, mens hans australske elev Jessica Greelish blev klassens nr. 2. Møllegårdens Pas Partout e. Don Primero / Bøgelys Camaro (opdr. Lone Christiansen) blev allerede som føl kendt som hidtil dyreste føl på Dansk Varmblods Elitefølauktion, og han har siden hen vist sig at være en fornuftig investering. Pas Partout imponerede med tre meget rummelige bevægelser af særdeles høj kvalitet samt en meget stor ridelighed.Hesten opnåede 9,8 for trav og et samlet resultat på 9,24.

  1. 9,24 Møllegårdens Pas Partout e. Don Primero / Bøgelys Camaro (opdr. Lone Christiansen) redet af Andreas Helgstrand
  2. 8,92 Cavalia e. Sir Donnerhall / Gribaldi (KWPN) redet af Jessica Greelish/AUS
  3. 8,48 Øgårdens Chanel e. Sandro King / Zardin Firfod (opdr. Malene Munk og Ole Bleeg) redet af Didde Maria Thekilde

Halvvejs igennem eftermiddagens 5-års klasse brød det danske sommervejr ud i et massivt regnvej med lyn og torden. Publikum flygtede i ly for regnen, og klassen måtte stoppes midt i et ridt. Heldigvis er faciliteterne på Finstrupgaard så gode, at det bl.a. med hjælp fra mange af rytterne lykkedes at stille en bane op i den ene ridehal, mens den anden hal fungerede som opvarmningsbane.

Den store 5-års klasse, der havde Jane Svanekjær og Kirsten Søgaard som dommere, havde intet mindre end 39 startende ekvipager og intet mindre end 23 heste med et samlet resultat på 8 eller derover. Afstamningsmæssigt skilte Skovens Rafael og Blue Hors Zack sig ud som dominerende faderhingste. Rafaels tre afkom i klassen sluttede som nr. 2, 5 og 16 - alle udtaget til mellemrunden.

Igen blev berider Andreas Helgstrand den eneste rytter med et slutresultat på over 9. Med den svenskejede oldenburgerhingst Floricello e. Florencio / Dormello opnåede han et samlet resultat på 9,54 og karakteren 9,8 for både trav og ridelighed. Den mørkrøde Floricello demonstrerede meget høj ridelighed samt en fremragende galop, der blev bedømt til 9,6.

På andenpladsen kom Safir e. Skovens Rafael / Aston (opdr. Inger Nielsen) med Lotte Skjærbæk i sadlen. Safir er en meget tændt og letgående hest med en ekstrem god bæring. Det samlede resultat blev 8,8 med traven til 9,4 som højdepunkt.

  1. 9,54 Floricello e. Florencio / Dormello (OLDB) redet af Andreas Helstrand
  2. 8,88 Safir e. Skovens Rafael / Aston (opdr. Inger Nielsen) redet af Lotte Skjærbæk
  3. 8,66 Campari e. Concetto / Silvio I (HANN) redet af Per Albæk Skjærbæk

Imorgen søndag afvikles championatskvalifikationen for 4-årige dressurheste.

Se stævnets resultater HER

Info

Kommende kvalifikationsstævner i dressur

22/6 - 23/6 11 Holstebro Sportsrideklub
22/6 - 23/6 2 Frederiksværk Rideklub
6/7 - 7/7 5 Lollands Sportsrideklub
20/7 - 21/7 1 Sportsrideklubben Vallensbæk
27/7 - 28/7 4 Nordvestsjællands Rideklub
2/8 - 4/8 12 Tørring Rideklub
10/8 - 11/8 3 Hvalsø Rideklub
10/8 - 11/8 7 Sportsrideklubben Bogø
31/8 - 1/9 9 Billund Sportsrideklub
31/8 - 1/9 2 Slangerup-Lynge Rideklub
7/9 6

Mellemrunder

Øst: 20/9-22/9 i Møllebakkens Rideklub
Vest: 20/9-22/9 iMiddelfart Ridecenter

Finale ved JBK Horse Show i uge 42
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner