FEI udtaler sig om Operation X

25-11-2023 08:31

Annika Knudsen Lorentsen

FEI har lavet en udtalelse omkring udsendelsen 'Hestemilliardærens hemmeligheder', som TV2's Operation X står bag omkring Helgstrand Dressage

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I udtalelsen står der følgende:

FEI er bekendt med de foruroligende billeder, der præsenteres i TV2’s dokumentar, "Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder", der involverede Andreas Helgstrand. FEI tager alle påstande om hestemishandling meget alvorligt, og hestens velfærd skal til enhver tid være i højsædet.

Hestes velfærd er kernen i vores værdier og regler, og enhver handling eller udeladelse, der forårsager eller sandsynligvis vil forårsage smerte eller unødvendigt ubehag for en hest, udgør en overtrædelse af vores regler.

Ridesport er bygget på et fundament af respekt og velfærd for vores heste. Enhver afvigelse fra disse principper er uacceptabel, og FEI forbliver resolut i sin forpligtelse til at opretholde de højeste standarder for hestevelfærd, opretholde integriteten og velvære for vores atleter - både heste og mennesker.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da dette er en igangværende situation, kan vi ikke give yderligere detaljer på nuværende tidspunkt. FEI vil dog have et tæt samarbejde med Dansk Ride Forbund, og der er en gensidig anerkendelse af afgørelser og eventuelle sanktioner. Vi vil fortsætte med at kommunikere, efterhånden som situationen udvikler sig, og ønsker at forsikre hestesportssamfundet, vores interessenter og offentligheden om, at vi nøje behandler dette problem.

Det er op til de styrende organer at sikre, at der er regler på plads for at sanktionere alle velfærdsbrud og opretholde hestes velfærd, og det påhviler alle i ridesamfundet at overholde sådanne regler og bedste praksis indenfor hestepleje og -velfærd, for at opretholde ridesporten på en stærk, sund og etisk forsvarlig måde for fremtiden.

Sidste år, i juni 2022, oprettede FEI Equine Ethics and Wellbeing Commission, et uafhængigt organ, der har til opgave at adressere samfundsmæssige bekymringer i forbindelse med brugen af heste i sport, og at levere en uafhængig evidensbaseret "ramme" til at vejlede FEI-reglernes politikker og praksis i relation til hestes velfærd og velvære.

Deres endelige rapport "Et godt liv for heste. En vision for hestenes fremtidige involvering i sporten”, som blev afleveret til FEIs bestyrelse den 18. november 2023, og præsenteret for FEIs generalforsamling den 22. november, skal nu danne grundlag for en handlingsplan og køreplan for implementering, som bliver diskuteret på det kommende FEI Sports Forum i april 2024.

Vi er forpligtet til at sikre, at heste involveret i sport oplever positiv velfærd gennem hele deres liv, og at FEI's regler, politikker og praksis, såvel som det bredere samfunds handlinger afspejler disse principper, og vi vil fortsætte med at tage fat på handlinger og adfærd, der er i modstrid med vores værdier.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen