UVM i dressur – i helt nye omgivelser

27-07-2016 19:49

Alle taler begejstret om det nationale hollandske hestecenter i Ermelo, hvor Longines FEI/WBFSH verdensmesterskabet for unge dressurheste for første gang afholdes, og hvor de danske 5-års heste i eftermiddag er gået glat igennem vettjek

Det er aldrig nemt at overtage en massiv succes, og der er heller ingen tvivl om, at hollænderne har gjort sig umage for at leve op til forventningerne efter mange års succes med UVM i Verden, Tyskland. Det store rideanlæg i Verden har nærmest stået som et synonym for VM for unge dressurheste, og det har for mange faste besøgende ved stævnet i Verden været svært at forestille sig, at noget andet sted ville kunne løfte opgaven.

På det nationale hollandske hestecenter i Ermelo, der samejes af avlsforbundet KWPN og det hollandske rideforbund, har man i hvert fald rammerne til at kunne afvikle et sådan stævne. Ridehesten har her til aften været rundt på stævnepladsen og har talt med mange af de danske involverede, lige fra hestepassere, ryttere, hesteejere og opdrættere, holdleder og formand, og der er udbredt begejstring i den danske lejr: Faciliteterne er helt i top!

I morgen skal 5-års hestene i ilden, og de har i eftermiddag været igennem vettjek, hvor alle danske heste er gået igennem. Der er blevet trukket lod om startrækkefølgen her i aften, og den første danske hest på banen i morgen bliver Heiline's Danciera med Carina Cassøe Krüth kl. 9.36 (startnr. 5) efterfulgt af Jukebox og Michael Søgaard kl. 9.54 som klassens nr. 7 og Kamar’s Don Noir Hit med Morten Kappel Petersen som startnr. 8 kl. 10.03. Fjerde danske hest, Rockson, kommer på banen kl. 11.48 med Severo Jurado Lopez, der starter som klassens 18. ekvipage. Klassen åbnes kl. 9.00 af samme rytter med den danskejede hingst Grand Galaxy Win. Den danskejede hingst Fürsten-Look er frameldt stævnet.

Følg stævnet HER. Se start- og resultatlister HER. Gå til live streaming HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen