Dobbelt sejr til Schou - OPDATERET

17-10-2014 11:41

Britt Carlsen

Seks ekvipager mødtes til omspringning i Dansk Ride Forbunds springchampionat for 5-årige heste i en forrygende spændende omspringning og det blev til sejre til Christian Schou foran storebror Andreas

20 5-årige heste mødtes i springchampionatsfinalen ved JBK i Odense i dag. Hestene blev stilbedømt i hovedspringningen og herefter mødtes de fem højest bedømte i en omspringning på tid. Den højeste score for stilbedømmelse tilfaldt Andreas Schous Deauville van Overis Z e. Darco, der opnåede 8,7 fra dommerne og med en bemærking om at den springer med rigitg god kapacitet og at den blev flot fremvist i et super tempo.

Det tempo skruede Andreas noget op for i omspringingen, hvor han var sidste rytter. Da han red på banen var det hans lillebror Christian Schou, som havde lagt sig i spidsen med avlshingsten Cantor de la Vie Z e. Clinton, de kom til omspringningen med 8,4 points. Christian havde redet men meget flot, og flydende runde, hvor han fik lagt Cantor de la Vie Z perfekt på alle forhindringer, han havde også fået stor ros af dommerne for sit ridt i hovedrunden. Christian stoppede tiden på 33,18 og det kunne Andreas ikke matche, men han gik ind på andenpladsen med tiden 33,74.

I hovedspringningen havde dommerne bemærket om Hans Leys Glen Narcos e. Glenlivet Sebioune opdr. Niels Hausgaard, at det er en moderne hest, med en hurtig reaktion og potentiale til at gå fejlfrit også i et stort tempo. Det viste de to i omspringningen, men de mistede værdifuld tid på en misforståelse ind i dobbeltspringet, hvor Glen Narcos alligevel klarede opgaven fejlfrit. De sluttede på tredjepladsen med 34,17.

UVM finalisten Anica Kristoffersen sluttede på femtepladsen ved VM på Zangersheide med Play Girl e. Party Dance som hun selv har opdrættet, og de så ud til at kunne sikre sejren, da Anica vendte ned mod sidste oxer, men på vejen mod oxeren arbejde Anica med Play Girl for at finde den rette afstand, og det uro der blev skabt kostede et nedslag på sidste spring. 

Rikke Hastrup Kristensen og Volstrups Caroline e. Churchill opdr. stutteri Volstrup viste en sikker, fejlfri runde i omspringningen, hvor Rikke ikke satsede "hele butikken", de sluttede på fjerdepladsen.

Se resultatet her

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen