5 skarpe til Emma Ahlberg

13-10-2014 07:08

Finalerne i Dansk Rideforbunds Championater finder sted i denne uge. Det har mange ryttere forberedt sig på; som fx Emma Ahlberg, der ikke blot har arbejdet sine heste frem mod at toppe ved JBK-stævnet - hun har også selv givet den en ekstra skalde

Copyright Ridehesten.com
Emma Ahlberg og Faxemilliana M.

1. Hvilke heste skal du ride championatsfinale på?
Af 4-års heste har jeg Tørveslettens Fifty-Fifty e. Fürstenball/ Stedinger (opdr. Stutteri Tørvesletten), Straighthorse Zackonick e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse v/ M.P. Holding ApS) og hollandske Faxemiliana M e. Ampere/ Ferro. Så har jeg Delicious e. Blue Hors Don Schufro/ Midt-West Ibi-Light (opdr. Grete og Poul Petersen), som skal gå-6 års.

2. Hvordan er det gået til kvalifikationen?
Jeg har haft en meget travl sommer, hvor jeg har kvalificeret otte heste til mellemrunden. En 5-års, en 6-års og seks 4-års med blandt andet tre førsteplaceringer. Med så mange heste kvalificeret blev jeg nødt til at dele ud til mine kollegaer, så jeg har nu selv fire fine heste med til finalen.

3. Hvordan forbereder du dig til finalen?
Hestene havde lidt velfortjent træningsfri efter mellemrunden og derefter er vi selvfølgelig fortsat med at bygge styrke og balance op med fokus på at ramme topformen i Odense. Selvfølgelig også med en del dejlige skridtture på galopbanen. Selv har jeg også været ude at løbe og en del i fitness centeret.

4. Hvad er dine forventninger til finalen?
Vi mødes med en samling talentfulde heste og dygtige ryttere i Odense, så jeg forventer egentlig bare, at JBK bliver et godt show. Så skal jeg nok også prøve at gøre mit bedste.

5. Hvilke planer har du for hestene efter finalen, også på lang sigt?
Efter finalen får hestene ferie og derefter håber jeg at kunne få lov til at videreuddanne mine fine heste mod næste års opgaver. 

Læs mere om JBK Horse Shows HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen