Derby fastholdte sit høje niveau

14-10-2022 19:08

Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu afgjort hvilke 4-års springheste der får en plads i morgendagens finale ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for unge heste, og i dag viste Derby Alfarvad Z igen et højt niveau og sikrede sig den samlede sejr i de to kvalifikationer, flot fremvist af Geraldine Lüthje

Copyright Ridehesten.com
Geraldine Lüthje med Derby Alfarvad Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag afgøres det hvilke unge springheste der skal deltage i morgendagens finaler ved årets Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for unge heste. De 4-årige heste har netop været i aktion i deres anden indledende runde, og det står derfor klart hvilke 21 heste der har opnået finalekvalifikation ud af de i alt 45 til start ved finalestævnet. 

Det er de 20 bedste og ligeplacerede fra de to indledende runder sammenlagt der kommer i finalen, og da der er to ekvipager placeret som nr. 20, er det i alt 21 ekvipager, der har opnået kvalifikation. 

Derby Alfarvad Z viste den bedste figur
I de to indledende runder er det Derby Alfarvad Z e. Ard VDL Douglas/ Concorde (opdr. J.E. Jensen Alfarvad A/S) der har imponeret stildommerne, Kenneth Ernst, Torben Frandsen og Karsten Huck, mest. Allerede i gårsdagens runde viste han stor kvalitet under sin rytter Geraldine Lüthje og her placerede ekvipagen sig som nr. 3 med 8,8 i karakter. 

I dag toppede ekvipagen den præstation ved at vise endnu mere kvalitet, og det belønnede dommerne med 9,0 og dermed endte ekvipagen samlet med 18,8 og er videre til morgendagens finale som samlet bedste ekvipage. 

– Det er sådan her vi gerne vil have, at en hest den springer. Derby bliver fremvist i super rytme og får de optimale betingelser, og kvittere med at springe godt og ved at være meget ridelig hele vejen rundt, udtalte Torben Frandsen på vegne af dommerteamet efter dagens ridt. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Cibelle Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fortsat højt niveau fra Søren og Cibelle Ask
I den samlede stilling efter de to kvalifikationer er det Søren Møller Rohde med Cibelle Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S) der har placeret sig næstbedst efter de i dag tog andenpladsen i klassen med 8,8 i karakter. Denne ekvipage fortsatte altså ligeledes det høje niveau fra i går. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en rigtig dejlig hest. Den kommer godt af jorden og viser en god figur hele vejen rundt, udtalte dommerne om den velspringende hoppe, som er efter sølvmedaljehoppen Caprice Ask. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Special Fighting. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredjebedst i den samlede stilling efter de to runder blev Martin Dinesen Neergaard med Special Fighting e. I'm Special de Muze/ Fighting Alpha. Ekvipagen opnåede i går imponerende 8,9, men i dag var hesten lidt mere spændt og blev belønnet med 8,4. 

Tredjebedst i dagens klasse var Cecilie Kjær med Danish Dynamite e. Diarado/ Sampras, som i dag opnåede 8,6. Tillagt deres 8,5 fra i går slutter de samlet som nr. 4 efter de to indledende runder. 

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Kjær med Danish Dynamite. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Femtebedst i den samlede stilling blev Jesper Meyenburg med Dior e. Diamant de Semilly/ Corrado og Mathilde Lind Skjøtt med Hecas Guardiola DWB e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Cabachon (opdr. Marianne og Finn Tschernja). 

Resultat fra dagens klasse. 

Samlet resultat fra de to indledende runder. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev