Nanna og Don O skal til Riyadh

21-03-2024 06:50

Nanna Skodborg Merrald er for tredje år i træk kvalificeret til World Cup-finalen, og i år skal hun og Blue Hors Don Olymbrio ud på en længere rejse, når de skal til Riyadh i Saudi-Arabien

Fra den 16. til 20. april afholdes World Cup-finalerne i både dressur og springning, hvor rytterne og deres heste skal hele vejen til Riyadh i Saudi-Arabien. Siden efteråret 2023 og frem til nu har rytterne redet kvalifikationer, og blandt de direkte kvalificerede er Nanna Skodborg Merrald.

Nanna startede sæsonen med at deltage ved World Cup Herning på Blue Hors Zack e. Rousseu/Jazz, mens hun red Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro i Stuttgart og Amsterdam. Oprindeligt skulle hun og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II have deltaget i Göteborg i sidste måned, men en hovbyld gjorde, at de måtte blive hjemme.

Derfor er Don Olymbrio den eneste, Nanna har kvalificeret, og det bliver ham, som skal ud og flyve. Trods sine 16 år og efterhånden lange karriere er det ikke første gang han flyver, da Agnete Kirk Kristiansen havde hingsten med til Wellington, USA, i 2020.

På hans lidt ældre dage er han begyndt at rejse rigtig godt, så jeg har en god mavefornemmelse med at tage ham med på en længere tur, fortæller Nanna.

Copyright Ridehesten.com
Nanna og Blue Hors Zepter ved sidste års World Cup-finale i Omaha. Foto: FEI/Richard Juilliart

Nanna fortæller også, at Zepter er hendes førstevalg med henblik på sommerens OL i Paris. Med både ham, Don Olymbrio, Blue Hors St. Schufro og nu også Blue Hors Znickers som internationale Grand Prix-heste har Nanna mulighed for at udvælge stævnerne, så det passer til de forskellige heste, og det er én af grundene til, at turen til Riyadh kan lade sig gøre.

Det er tredje år i træk, at Nanna skal deltage ved en World Cup-finale, da hun i 2022 deltog i Leipzig med Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/Donnerschlag (opdr. Atterupgaard) og i 2023 med Blue Hors Zepter i Omaha, USA. Turen til Riyadh bliver lang, og det har også fået flere af toprytterne til at blive hjemme, blandt andet Jessica von Bredow-Werndl. Selvom det nok ville give mere konkurrence, hvis det ikke blev afholdt i Saudi-Arabien, synes Nanna, at det er sjovt at komme lidt ud i verden.

Springrytterne rider alle mulige fantastiske steder, såsom Miami Beach og Cannes, så det er lidt sjovt for os dressurryttere at komme ud i verden på den måde også, slutter Nanna.

Copyright Ridehesten.com
Nanna og Atterupgaards Orthilia her ved en kvalifikation i Lyon i 2021. Foto: FEI/Christophe Taniére
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen